Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile birçok kaymakam ve vali yardımcısı yeni görev yerlerine atandı. Buna göre Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atanırken yerine Çanakkale Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal atandı.

KAYMAKAM MUSTAFA GÜRDAL KİMDİR?

Okul servisi ve okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi Okul servisi ve okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi

1969 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğdu. İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Nizip İmam Hatip Lisesinde Lise Birincisi olarak 1988 yılında tamamladı. Aynı yıl kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1992 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu.

1994 yılında Balıkesir Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Üç yıllık staj süresince; Balıkesir-Bandırma Kaymakam Refikliği stajı, Kilis Musabeyli Teftiş stajı aşamalarını tamamladı. Ayrıca İngiltere’de Ekim 1995-Mayıs 1996 tarihleri arasında 8 ay süreyle yabancı dil ve İngiliz Kamu Yönetimi eğitimi gördü. Konya ili Yunak ilçesinde 8 ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. 1997 tarihinde 84.dönem Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarı derecesi ile tamamladı.

1997 yılında Adana-Feke ilçesi Kaymakamlığına atandı. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra 2000 yılında Kahramanmaraş-Ekinözü ilçesi Kaymakamlığına atandı. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra 2002 yılında Siirt-Kurtalan ilçesi Kaymakamlığı görevine atandı. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra 2005 yılında Antalya-Demre ilçesi Kaymakamlığı görevine atandı. Burada da 2 yıl görev yaptıktan sonra 2007 yılında atandığı Muğla-Ortaca ilçesi Kaymakamlığına atandı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılında İzmir-Menemen Kaymakamlığına atandı. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra 2015 yılında Trabzon Vali Yardımcılığına atandı. Trabzon Vali Yardımcılığından 2016 yılında Edirne Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmış olup; Edirne’de görev yaparken Bakanlık Makamının 05.11.2018 tarihli onayı ile Çan Kaymakamlığına görevlendirildi.

24 Ağustos 2023 tarihinde Kapaklı Kaymakamı olarak atandan Mustafa Gürdal evli olup, iki çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir.