Yeniden Refah Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Filistin’e destek mitingine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Program Kapaklı halkı tarafından yoğun bir ilgiyle takip edildi.

Fetih Suresi’nin okunması ile başlayan miting, çocuklar tarafından ‘Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde’ şiirinin okunması ile devam etti. Ardından Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Burak Çapkın’ın ilçe teşkilatı adına gerçekleştirdiği basın açıklamasına sloganlar ve tekbir sesleri eşlik etti.

kapaklı-filistin-miiting1

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Çapkın, "Bu akşam buraya Filistin’li kardeşlerimize destek olmak, Katil, alçak ve siyonist İsrail devletine karşı bir birliktelik sağlamak için toplandık. Fakat biliyoruz ki boş söylemler ve kınamalar Siyonizmi durdurmaya yetmez. Merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle Siyonizm laftan anlamaz, güçten anlar güçten. Bizlerin elinde bulunan bu akşam sadece dil ile zulmü engellemeye çalışmaktır. İşte bu görevi ifa etmek için bu meydana toplandık. Fakat görüyoruz ki bu meydanlardaki kalabalık ve coşku Filistin’li kardeşlerimizin ceplerinde ve kalplerinde bulunan şanlı ay yıldızlı bayrağımızın çok yakında Kudüs’te dalgalanacağının müjdesidir. ‘Şüphesiz ki biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik’ ayeti mealindeki müjdeye yeniden mazhar oluşumuzun müjdesidir bu meydanlar. Ecdadımızın emaneti olan muhtelif coğrafyalarda zulmü durdurup barışı ve adaleti yeniden tesis edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

"MÜSLÜMAN DEVLETLER BİNLERCE ÇOCUK VE KADININ ÇIĞLIĞI KARŞISINDA SESSİZ KALMAYI TERCİH EDİYOR"

Halife Mutasım örneğini hatırlatarak devlet büyüklerine seslenmek istediğini belirten Çapkın, "Halife Mutasım 17 bin kişilik orduyu bir kadının çığlığı üzerine harekete geçirmişken bugün Müslüman devletler binlerce çocuk ve kadının çığlığı karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor. Mutasım demişti ki bir kadın bile namusunu koruyamıyor ise Harun Reşid Oğlu bu Mutasım yaşamasın. Bizler de en azından fiili olarak devlet büyüklerimizden şunları talep ediyoruz:

İlk iş olarak İsrail’deki büyükelçimizin geri çağırılması, insani bir koridor oluşturup Türkiye Cumhuriyeti öncülüğünde temel gıda ve sağlık ekipmanlarının Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılması, Adana İncirlik üssü ve İsrail’in hava savunma sisteminin merkezi, demir kubbenin temeli olan Malatya Kürecik Radar Üssü’nün bir an evvel kapatılması, D8 Ekonomik İş Birliği üyelerinin, Müslüman devletlerin bir araya gelerek İsrail ve onun yardakçısı Amerika Birleşik Devletlerine karşı siyasi ve iktisadi yaptırımlar uygulaması gerekmektedir" dedi.

"ZALİMLER İÇİN KARAR VERİLDİ"

Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti

Sesimizi Kapaklı’dan en tepeye kadar duyurmamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Filistin’li kardeşlerimize ithafen, ‘Mahzenlerde beklemek ziyan artık yiğidim, fecri sadık vaktidir uyan artık yiğidim, ateşlerde yansan bile dayan artık yiğidim, hakikate dönüyor rüyan artık yiğidim, zalimler için karar verildi, infaz kaldı, ufka bir bak ilerle inkılaba az kaldı’. Tekrardan bu kutlu kalabalığa saygılarımı sunuyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Yeniden Refah Partisi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen miting, basın açıklaması sonrası Gazze halkına edilen dualar ile birlikte sona erdi.

kapaklı-filistin-miiting2