Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Veliköy OSB Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenci velilerine en iyi narkotik polisi anne konusunda eğitim verildi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri okulları tek tek gezerek velilere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda jandarma ekipleri Veliköy OSB Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde velilere yönelik KADES, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, en iyi narkotik polisi anne konusunda eğitim verildi.

Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı

KADES uygulamasının olası durumlarda sıkıntıya düşen kadınlara yardımcı olmak amacıyla geliştirildiği ifade edilen toplantıda, uygulamayla aile içi ve kadına karşı şiddet konularında kadınlara yardımcı olunduğu kaydedildi. 

MADDE BAĞIMLILARININ TEDAVİ YÖNTEMLERİ KONULARINDA AİLELER BİLGİLENDİRİLDİ

Seminerde jandarma ekipleri siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, en iyi narkotik polisi anne konusunda eğitimler vererek madde bağımlılığı belirtileri konusunda bilgiler verildi. Seminerde uyuşturucu maddeye bulaşmanın nedenleri, ailelerin sağlıklı bireyler yetiştirmesi için yapması gerekenler, madde bağımlılığının tespiti ve alınması gereken önlemler, uyuşturucu madde ile mücadelede ailelere düşen görevler ve madde bağımlılarının tedavi yöntemleri konularında aileler bilgilendirildi.