20 Mart Çarşamba günü Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Sıcak karşılamanız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Amacımız siyasi konuşma falan yapmak değil. Yerel seçime gidiyor Türkiye ve yerel seçimin karakteristiği vardır. İnsanların tabi ki aklında bir parti vardır. Ama yerel seçimin dinamikleri biraz farklı oluyor.

“KAPAKLI’YA VİZYON GETİRECEK”

Genelde adaya bakmak, projelere bakmak oranın gelişmesi açısından daha önemli oluyor. Kapaklı’da Gürkan Mandalı bizim adayımız. Genç, dinamik ve Kapaklı’ya vizyon getirecek bir arkadaş kendisi. Gürkan kardeşimizin projeleri ile konuşan biri olduğunu biliyoruz.

“SÖZÜNÜ ALDIK”

Kapaklı’nın dürüst bir yöneticiye ihtiyacı var. Biz Kapaklı’nın en iyi şekilde gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama bu gelişim sizlerden destek alarak olur. Seçimi kazanmamız durumunda Samsunlu birinin yönetimde yer alacağının sözünü Gürkan kardeşimizden aldık” dedi.

Usta Ziyaret 1

“150 BİN NÜFUSLU KÖY”

Kapaklı’da gençlerin bir fırsat istediğini dile getiren İYİ Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Gürkan Mandalı, “Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığım günden beri kapı kapı dolaşarak projelerimi sunmaya devam ediyorum. Kapaklı’yı son 20 yılda aynı yüzler yönetti.  20 yılın sonuna baktığımızda Kapaklı koskoca bir nüfusu olan, 150 bin nüfuslu bir köy gibi görünüyor.

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

“AHLAKSIZ NESİLLER YETİŞMEYE DEVAM EDİYOR”

Ben denenmiş yollardan giderek farklı bir sonuca varılamayacağını düşündüğüm için Kapaklı Belediye Başkan Adayı olma kararı verdim. Kapaklı’yı denenmişlere mecbur bırakmayalım. Zaten sürekli adaylar. 20 yılın sonunda 2 adayda birbirinin tıpatıp aynısı haline dönüştüler. 150 bin nüfusumuz var ama bir tane kapalı Pazar yerimiz yok. Anne ve baba işe gittiğinde 5-6 yaşlarındaki çocukları sokakta oynamak durumda kalıyor. Böyle olunca 7-8 yaşlarında sigara alışkanlığı başlıyor. Ondan sonra şehrimizde eğitimsiz, ahlaksız nesiller yetişmeye devam ediyor. Biz bu şehirde mahalle kreşleri oluşturmak istiyoruz.

“1 GÜN BİLE KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK”

Bizim hala eşimizi alıp gideceğimiz bir tane sosyal alanımız yok. Samimiyetimize inanlardan oy istiyoruz. Kapaklı’nın ne krala ne de sahibe ihtiyacı var. Kapaklı’nın hizmetkarlara ihtiyacı var. Evlatlarımızın geleceği için bunu başarmamız gerekiyor. Biz diyoruz ki 1 gün bile kaybedecek vaktimiz yok. Gelişmiş şehirleri inceledim ve yapılaşmanın eşit bir şekilde dağıtıldığını gördüm. Fakat biz ne yapıyoruz? Hükümet konağımız, devlet hastanemiz, emniyet müdürlüğümüz hepsi aynı noktada. Bundan 10 yıl sonra orası inanılmaz bir kargaşanın yaşandığı bir yer haline gelecek.

“2 CADDE YAPAN BAŞKANI YERE GÖĞE SIĞDIRAMIYORUZ”

Biz bu şehrin meydanlara, otoparklara ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Vatandaşlarımız hala derme çatma çadırların altında pazara gitmek durumunda. Biz artık projelerin yarışması gerektiğini söylüyoruz. Yapmak istediklerim arasında bu şehre dışarıdan insan getirebilecek etkinlik alanları bulunuyor. Vatandaşlarımızın Kapaklı’ya çalışma dışında gelmesi için bir sebep yok. Bu şehre tatil köyü kazandırmak istiyoruz. 5 yılda 2 tane cadde yapan belediye başkanını yere göğe sığdıramıyoruz.

Usta Ziyaret 2

“GEZİLECEK SOKAK OLMADIĞINI BİLİYORUM”

Kapaklı Belediyesi’nin güncel borcu 600 milyon lira. Borç yiğidin kamçısıdır ama bakıyorum 600 milyon liralık bir hizmet Kapaklı’ya yapılmamış. 1 parsel satmayacağım diyen belediye başkanı 750 milyon liralık arazi satışı yapmış. Ömer Halis Demir Mahallesinde gezilecek sokak olmadığını da biliyorum. 19 Mayıs Mahallesinde aynı sokak üzerinde bir binanın 6 kat bir binanın 3 kat olduğunu da biliyorum. Rüşvet belediyeciliğinin bitmesi gerektiğini söylüyoruz. İmar için belediyeye gittiğinizde ilk önce cebinizdeki parayı soruyorlar. Ben kimsenin hakkını kimse yememesi gerektiğini söylüyorum.

“BENİ SATIN ALABİLECEK BİR TANE ADAM YOK”

Ben Kapaklı Belediyesi’ne cebimden para koyacağım demiyorum. Ama ben Kapaklı Belediyesini adaletli, şeffaf yöneteceğim. Artık bizim hizmete ihtiyacımız var. Gençler bir fırsat istiyor. Hakkımda hiç kimseden dolandırıcıdır, kaçakçıdır diye bir laf duymadım. Ama diğer adaylar meydanda ben hırsızım ama o benden daha hırsız diye bağırıyor. Bit pazarına ben lazım oldum diyor. Sen vatandaşlara hakaret ediyorsun. Kapaklı ne bit pazarı ne de sana ihtiyaç var. Bu şehrin bir tane kent meydanı yok. Bunlara benzer 36’ya yakın projem var. Projelerimi takip etmek isterseniz sayfalarımı inceleyebilirsiniz. Beni satın alabilecek bir tane adam yok” diye konuştu.

“İYİ PARTİ SİYASETE YENİ YÜZLER KAZANDIRMIŞ BİR PARTİDİR”

Takım halinde şehir yönetileceğini söyleyen İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlker Atasever, “Ben Çorlu’da yaşayan bir kardeşinizim. Çorlu’da yaşadığım için Çorlu’nun ve Kapaklı’nın sorunlarının birebir aynı olduğunu ifade edebilirim. Gürkan Başkanım konuşurken bazı üyelerin kararlarını çoktan verdiğini bazılarının ise kararsız olduğunu gördüm. İYİ Parti’den önce siyasi parti üyeliğim yok. Dolayısıyla İYİ Parti Türkiye siyasetine yeni yüzler kazandırmış bir partidir. Sizlerle beraber bir takım halinde bu şehri yönetebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SORULARI CEVAPLADILAR

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu’nun konuşması sonrası İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu  ve Kapaklı Belediye Başkan Adayı Gürkan Mandalı vatandaşlar tarafından sorulan soruları cevapladı.