İYİ Parti Kapaklı 3. Olağan Kongresi’nde tek liste ile seçime giren Gürkan Mandalı, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı seçildi. Genel kurulda 143 delege oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. 141 delegenin oyunu alan Gürkan Mandalı İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığına seçildi.

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

iyi-parti-kapakli-gurkan-mandali-ilce-baskani1

“SIKINTILI GÜNLER YAŞADIK AMA YILMADIK”

İYİ Parti Kapaklı 3. Olağan Kongresi, 4 Aralık Pazar günü Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Halide Savaş’ın yaptığı kurulda Mali rapor ve faaliyet raporları ibra edilerek oylandı. Kurulun açılış konuşmasını İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Yusuf Çetin yaptı. Yusuf Çetin, kurulduğu günden beri İYİ Parti yönetiminde yer alan çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “İYİ Parti kurulmadan önce bizler Cesurlar Hareketi olarak çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda hepinizin bildiği gibi sıkıntılı günler yaşadık ama yılmadık, bıkmadık, usanmadık İYİ Parti’nin kuruluşu ve öncesinde her aşamasında var olduk. Genel Başkanımızın “Benimle birlikte var mısınız” çağrısına uyarak cesurlar hareketinden, İYİ Parti’nin kurulmasına destek olan ve sadece elini değil gövdesini taşın altına sokan bir avuç inançlı ve kararlı yol arkadaşlarımla birlikte kurucu iradesi olmaktan onur duyuyorum.” dedi.

“OLMAZ DENİLENİ BAŞARDIK”

Çetin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için Partimizin lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile birlikte ülkemizin daha aydınlık daha özgürlükçü daha refah bir ülke olması yolunda attığımız adımları geliştirerek olmaz denileni başardık.  Başaramazsınız dediklerinde umursamadan ve kararlılıkla İYİ Parti’yi Kapaklımızda bugünlere kıymetli ekip arkadaşlarımla birlikte taşımaya gayret ettik.

“USANMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Kongremizi yapıyorsak bizim azim ve kararlılığımızın bir neticesi olduğunu bilmenizi istiyorum.  Her türlü tehdit ve şantajlara maruz kalmakla birlikte yine yılmadık özellikle Genel Başkanımıza yapılan hakaretler ve tehditler karşısında daima dik durarak ülkemizin aydınlık günleri için her türlü güçlüğü göğüsleyerek bugünlere kadar geldik.   Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için yine durmadan bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz”

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

Çetin konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Kurucu İlçe Başkanı olduğum ve bugüne kadar da İlçe Başkanlığını yürüttüğüm İYİ Parti Kapaklı teşkilatına, genç bir arkadaşımıza genç bir yönetime azimli bir yönetime teslim ederek, İlçe Başkanlığımı sonlandırıyorum, inanıyorum ki bayrağı teslim alacak olan arkadaşım ve yönetim kadrosu hedeflenen yerlere mutlaka gelecekler. İlçemizi, İlimizi ve Ülkemizi İYİ Parti iktidarına ulaştırıp, Genel Başkanımızı Başbakan yaparak, ülkemizin mahkûm edildiği tek adam yönetimini sona erdirmek için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerine inancım tamdır. 2016 yılında başlamış olan davamızda, bugünlere kadar benimle birlikte, yanımda olan ve bana her zaman destek veren başta sevgili eşim ve çocuklarıma, yol arkadaşlarıma ve bizlere daha sonra katılan yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun.”

“HER GEÇEN GÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Çetin’in ardından İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da bir konuşma yaptı. Alkaya, “Beşinci yılını kutladığımız partimiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bugün salonları doldurup taşırıyoruz ama kuruluş sürecinde bize salon verilmedi. O gün ışıklar bile söndürüldü. Mikrofon bulmak ne mümkün, megafonla konuşuyorduk. Fakat antidemokratik usullerle bizim önümüze geçtiler. Bize o demokratik şöleni yaşamaya imkân tanımadılar ama biz yılmadık.” dedi. 

“SENİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Konuşmasının devamında İYİ Parti’nin kurulma sürecinden bahseden Başkan Alkaya, “Biz bir karar aldık 12 tane cesur arkadaşımızla. Bu arkadaşlarımızdan Malkara ilçe başkanımız rahmetli oldu. Ruhu şad olsun. 12 arkadaş bir yola çıktık. O gün Türkiye’de ilk imzayı verdik. Genel başkanımızın dediği gibi cesurlar hareketini kurduk. Başaracağız cümlesinin arkasında yol yürüdük. Bugün bakıyoruz salonları doldurmamız, 3. kurultayımızı yapmamız 5 yıl içerisinde bu hale gelmemiz ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Yusuf Başkana şunu söylemek istiyorum. Her veda bir başlangıçtır. Bu yolda hiçbir şekilde yalnız yürümeyeceksin. Tüm teşkilatlar adına ve kardeşin olarak seni yalnız bırakmayacağımızın sözünü veriyorum.” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞARE SONUCU ADAY OLMA KARARI ALDIM”

Kurulda son konuşmayı İlçe Başkan Adayı Gürkan Mandalı yaptı. Mandalı konuşmasında, “Genel başkanımız Meral Akşener öncülüğünde 2017 yılında kurulan İYİ Parti’nin kurulduğu günden beri üyesiyim. 2020 Yılında yapılan 2. olağan ilçe kongremizde Yusuf Çetin önderliğinde İYİ Parti Kapaklı ilçe yönetiminde yer aldım ve halen ilçe başkan yardımcılığı görevimi sürdürmekteyim. 3. Olağan ilçe kongremizde Yusuf Çetin Başkanımın aday olmayacağını açıklamasından sonra ilçe yönetimimizle yaptığımız istişareler sonucunda Genel Başkanımız Meral Akşener’ in “Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem!” sözünü şiâr edinerek ilçe başkan adayı olmaya karar verdim. Kurucu ilçe başkanımız Yusuf Çetin’e bugüne kadar yaptığı hizmetler için ve gençlere bu fırsatı verip yol açtığı için teşekkürü kendisine borç bilirim.” dedi.

“İYİ PARTİ İKTİDARI YAKINDIR”

Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamlayan Gürkan Mandalı, “Bugün burada Tekirdağ ilimizin son ilçe kongresini gerçekleştirmekteyiz. Bu salonda görmekteyim ki iktidar meşalesi Kapaklı’da güçlü bir şekilde yanmaktadır. İYİ Parti iktidarı yakındır. Kongremize gelerek bizlere güç verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sözlerime ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün şu sözleri ile son vermek istiyorum: “Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk Milleti yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Konuşmalar sonrasında seçime geçildi. 143 Delegenin katıldığı seçimde 2 geçersiz oy sayılırken, 141 delegenin oyunu alan Gürkan Mandalı İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak seçildi.

Gürkan Mandalı başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Büşra Arslan, Halil Duman, Nurcan Temel, Umut Mangır, Ziya Öztürk, Erol Çetin, Semiha Gönenç, Adnan Hasköy, Güler Ekiz, Murat Barış Çapkan, Safiye Kaymakçı, Mustafa Bozkurt, Nedret Aydoğdu, Hakan Boy, Sadık Adıgüzel, Şaban Aktürk, Burhan Açıkgöz, Sinan Arslangörür, Ümit Biterge, Kadir Şuoruç, Meryem Şükriye Yavuz, İdris Tıkız, Ahmet Doğrualp, Emine Avcı Kılıç, Volkan Karagöz, Recep Göksu, Mehmet Özcan, Mehmet Hikmet Issı, Sedat İnce, Nihat Özbirge, Mehmet Çetin ve Nihat Kaygusuz.

İL DELEGELERİ

İl Delege Asıl Üye Listesi: Yusuf Çetin, Gürkan Mandalı, Erol Çetin, Büşra Arslan, Mehmet Hikmet Issı,Güler Ekiz, Murat Barış Çapkan, Semiha Gönenç, Hakan Boy, Nurcan Temel, Umut Mangır, Halil Duman, Nedret Aydoğdu, Mustafa Bozkurt, Safiye Kaymakçı, Ziya Öztürk, Volkan Karagöz, Kemal Bilgin, Burhan Açıkgöz, Sinan Arslangörür, Ümit Biterge, Kadir Şuoruç, Nuran Doğaç, Kamile Çetin, Necdet Ülkücü, Meryem Şükriye Yavuz, İdris Tıkız, Mehmet Doğrualp, Sevcan Duman, Adnan Hasköy, Sadık Adıgüzel, Sedat İnce, Nihat Özbirge, Mehmet Çetin, Nihat Kaygusuz, Refik Çelebi, Günay Küp, Ali Alkan Mandalı, Cuma Uz, İsmet Yılmaz, Erden Ekkazan, Mehmet Geçkin, hayati Özer, Necmi Tosun, Elif Buse Çetin ve Şefika Uz.

iyi-parti-kapakli-gurkan-mandali-ilce-baskaniiyi-parti-kapakli-gurkan-mandali-ilce-baskani2