Düzenlenen projenin hazırlanış aşamasından bahseden Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, “Proje başlangıcında nesilden nesile aktarılarak anlatılan tarihte iz bırakmış Türk büyükleri hakkında ilkokul seviyesine uygun metinler hazırladık. Öğrencilerde ahlaki değer oluşturacak, gerçek hayatta rehberlik edecek, geçmişten devralınan geleneksel kültürel değerleri yeni hayat biçimi haline getirmeyi sağlayacak kişilik özelliklerine sahip Türk büyükleri belirledik. 

“DÖNEMİN RUHUNU YANSITACAK DİNLEYİCİ ORTAMI OLUŞTURDUK” 

Öğrenciler manevi duyguları hissettirecek ve kısa süreliğine bizleri geçmişe götürecek uygunlukta hazırlıklar yaptık. Türk büyüğünü anlatacak öğrenci veli iş birliği ile canlandıracağı kişiye uygun kostümü hazırladık. O dönemin ruhunu yansıtacak dinleyici ortamı oluşturduk. Öğrenci kostümü ile bu ortamda hazırlandığı metni canlandırdı.  

Ismet Tarih

“TAKVİM HAZIRLADIK” 

Uygulama esnasında kısa video ve fotoğraf çekimi yaptık. Uygulama takibi ve düzenini sağlamak için plana uygun takvim hazırladık. Takvime göre haftanın iki günü anasınıflarına Türk büyükleri tanıtımı yaptık. 

“HEDEFLERİ GÖZLEMLEDİK” 

Uygulama sonucunda kültür ögelerine olan ilgi artarak daha çok tanıma ve araştırma isteği oluştuğu, ahlaki ve kültürel değerlere karşı duyarlılık kazanıldığı, toplumun temel taşlarını oluşturan kişiliklerin daha iyi tanındığı, öğrenci tarafından benimsendiği ve sosyal yaşamlarında yer edindiği görülerek istenilen hedefleri gözlemledik. Proje uygulanabilirliği sonucu projeyi genişleterek yeni süreci planladık. Çocuklar atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır" dedi. 

Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı