Öğretmenlere üstün başarı belgesi verildi Öğretmenlere üstün başarı belgesi verildi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, ‘Her evden bir çırak’ projesi kapsamında yaz tatiline giren öğrencileri, esnafların yanında meslek öğrenmeye davet etti.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından başlatılan kampanya kapsamında hem yaz tatiline giren öğrencilerin boş zamanlarını verimli değerlendirmesi hem de unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yeni ustalar yetiştirilmesi ve esnaf ve zanaatkarlık bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

‘’ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA OKULLARIMIZ BULUNMAKTADIR’’

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül yaptığı açıklamada, “Ülkemizde en çok önem vermemiz gereken konulardan biri de eğitimdir. Biz de Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak eğitime çok önem vermekteyiz. Kapaklı ve Çerkezköy’de mesleki eğitim okullarımız bulunmaktadır. Bu okullarımızdan ise ortalama yıl içinde 2 bine yakın öğrencimiz kalfalık ve ustalık belgesi almaktadır.  Öğrencilerimizin okul sonrasında çeşitli meslekleri icra etmesi ve kendine meslek edinmesi amacıyla onları ustalarımıza yönlendiriyoruz.” dedi.

‘’PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK’’

Günümüzde birçok mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu kaydeden Zümbül, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, onları geleceğe hazırlama hepimizin görevidir. Bu düşünceyle birçok mesleğin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, baba mesleklerinin yaşatılması, geleceğe aktarılması hem de gençlerimizin meslek edinmesi, yaz ayını verimli geçirmesi amacıyla ‘Her evden bir çırak’ projemizi hayata geçirdik. Ahilik geleneğimizde meslek öğrenmesi ve eve katkı sağlaması için çocuklarımız 14, 15 yaşında çırak olarak yetişmesini istemekteyiz. 

PROJE AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNACAKTIR

Bu çocuklarımız gelecek nesiller için, gelecek meslekler için berber, terzi, motorcu, lastikçi, pazarcı gibi birçok meslek dalımızda yetişsinler niyetindeyiz. Hem öğrencilerimizi geleceği, hem mesleğin geleceği hem de geleceğin ustaların yetişmesi için bu projeyi gönülden destekliyor ve önemsiyorum. Bu proje ile öğrencilerimiz hem meslek edinecek hem de aile bütçesine ve eğitimine katkıda bulunacaktır. Yaz ayını daha verimli geçirmek için her evden bir çırak bekliyoruz.” dedi.