Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs salgını nedeniyle maskeler, talep patlaması nedeniyle fahiş fiyatlarla piyasada satılmaya başladı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, vatandaşlara ücretsiz maske verilmesine karar verdi.

HAFTADA 5 MASKE VERİLECEK

PTT'nin online alışveriş sistemi ePTTAVM.com üzerinden yapılacak başvurular ile haftada 1 paket (5 adet) maske ücretsiz olarak vatandaşların adreslerine teslim edilecek.

ePTTAVM.com tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Değerli Vatandaşlarımız,T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır. Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz." denildi.

PTT ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Kamuoyuna yapılan bilgilendirmede bir vatandaşın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkının bulunduğu belirtildi ve vatandaşların adres bilgilerini doğru girdiğinden emin olmaları istendi. Ayrıca kargoların PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacağı kaydedildi.

65 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLER İLE 20 YAŞ ALTINDAKİLER FAYDALANAMAYACAK

Ücretsiz maske dağıtımından sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlar faydalanamayacak. Başvurular https://maske.epttavm.com/ adresinden yapılacak.