Türkiye Sakatlar Derneği (TSK) Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan, düzenlediği basın açıklamasında AK Parti Kapaklı İlçe Gençlik Kolları’nın yayınladığı videoya sert eleştirilerde bulundu. Videoda gösterilen 3 engelli vatandaşın siyasi malzeme olarak kullanıldığını belirten Başkan Çakan, ‘’ Bu zamana kadar dernek olarak bir siyasi kimliğimiz olmadı ve olmaz da. Hiç bir siyasi partinin arka penceresi olmadık. Bizler siyasete alet edilmek istemiyoruz.’’ dedi.

‘’BU VİDEOYU ÜZÜLEREK İZLEDİM’’

Engelli vatandaşların siyasi propaganda içeren videoda gösterilmesini üzüntüyle karşıladığını dile getiren Çakan, ‘’Geçtiğimiz hafta Kapaklı’da bir siyasi partinin gençlik kolları başkanı ve yanına derneğimizin üyesi olan üç evladımızı alarak bir video çekmiş ve bu videoyu sosyal medyada paylaşmıştır. Ben dernek başkanı olarak bu videoyu üzülerek izledim. Bu yüzden Kamuoyuna bu basın açıklamasını yapma gereği duydum. Kapaklımızda yol ve kaldırımlar konusunda genel olarak bizimde en büyük amacımız tıpkı engelli olmayan bireyler gibi Kapaklı’da rahatça dolaşabilmek bu kurum ve kuruluşlara sizler gibi engelsiz bir şekilde ulaşabilmektir. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’GİDERLERİMİZ BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENMEKTEDİR’’

Belediye tarafından derneğin her türlü ihtiyacının karşılandığını hatırlatan Başkan Çakan, ‘’Kapaklı Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı ile çok mesafe kat ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Kapaklı Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız proje ile derneğimizin kira, su, telefon, internet ve doğalgaz gibi giderleri ödenmektedir. Bu projeye ek olarak derneğimize ait engelli minibüs şoförünün maaşı ve minibüsün yakıt gideri yine Kapaklı Belediyesi tarafından ödenmektedir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BELEDİYE 750 METREKARE ARSA BAĞIŞINDA BULUNDU’’

Ek olarak Kapaklı Belediyesi tarafından derneğe Engelli Yaşamevi binası için arsa tahsisinde bulunulduğunu ve bu yıl temel atma işlemlerinin yapılacağıın belirten Çakan, ‘’Kapaklı Belediyesi Yaşamevi yapımı için derneğimize bin 750 metre kare arsa bağışında bulundu. Temeli bu yıl içerinde atılacak olan Yaşamevi’nin yapımını ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bu konuda ki çalışmalarımız devam ediyor.’’ şeklinde konuştu.

‘’EĞER BİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ ADRESİMİZİ BİLİYORSUNUZ’’

Engelliler için yapılacak her plan ve projeye açık olduklarını, fakat siyasi faaliyetlerde yer almak istemediklerini dile getiren Hayati Çakan, ‘’Bu eksikleri ortaklaşa bir proje ile aşmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz ve kamuoyu şunu çok iyi bilmeli ki bu çalışmalar Kapaklı’da tek bir engel dahi kalmayıncaya kadar devam edecektir. Ben bu bağlamda bir kere daha özellikle siyasi partilerden rica ediyorum, sakatlar derneği üyelerini lütfen siyaset malzemesi etmeyin. Eğer bizleri düşünüyorsanız derneğimizin adresini biliyorsunuz, buyurun gelin biz size ihtiyaçlarımızı, sorunlarımızı ve yapılması gerekenleri anlatalım, olacaksanız burada bizlere yardımcı olun. Biz bundan memnun oluruz. Bu düşüncelerle bizlere her anlamda yardımcı olan kişi ve kurumlara ve başta Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkürlerimi sunarım. Daha iyi bir hayat için bizlere yardımcı olmak isteyen tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bekliyoruz.’’ diyerek açıklamasını noktaladı.