Kapaklı Gazetesi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni esnafa destek paketi ile ilgili konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Son destekler, hiç olmazsa nefes almamıza katkı sağlayacaktır.” dedi.

“DEVLETİMİZ VAR OLSUN”

Desteklerin yeterli olmadığını, ancak esnafa can suyu olabileceğini söyleyen Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı destekler hepimizi mutlu etmese de mağdur olan esnafımıza bir nebze olsa tat verecek. Esnafımız hakikaten mağdurdur, fakat devlet de bizimdir. Ahilik kültürünü taşıyan bu toplumumuz paylaşmasını da bilecektir. Bunlar yeterli değildir. Ama hiç olmazsa nefes almamıza katkı sağlayacaktır. Bu konuda esnafımıza destekte bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimize teşekkür ediyoruz. Devletimiz var olsun.” dedi.

“MAĞDURİYETSE HEPİMİZ MAĞDURUZ”

Basın mensuplarının, “1 Haziran’dan sonra esnafların tamamen açılacağını düşünüyor musunuz’ sorusu üzerine konuşan Bozdağ, “ Esnafımızın bu konuyu taşıyabilmesi gerçekten çok önemlidir. Layığı ile yapabilirsek ne ala. Fakat bu suiistimal edersek 2-3 ay sonra aynı sıkıntıyı tekrar yaşayabiliriz Mağduriyetse hepimiz mağduruz. Bu olay bizi ne kadar üzüyorsa ülke genelini de o kadar üzmektedir. Bu hepimizin sorumluluğundadır. Esnafımızın ve tüm vatandaşlarımızın bu sıkıntılı süreçten bir an önce çıkmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

“14 AYDIR KAPALI OLAN ESNAFIMIZ VAR”

Bozdağ, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Pandemi nedeniyle esnafımızın ödemeleri durdu. Vergi daireleri açık, bankalar açık, işletmeler ise kapalıdır. Peki söylüyorum bu borçlar nasıl ödenecektir. Bu 3-5 günlük değildir, bazı esnaflarımız 14 aydır kapalılar. Bu arkadaşlarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Çerkezköy’de içkili mekan ve müzikallerin sayısı gerçekten fazladır. Onun için biraz daha esnafımıza da tebessüm etmemiz gerekiyor. İnşallah bu biraz esnafımızı sakinleştirecektir.”

“GÜNLÜK İNDİRİMLER BİTTİ”

Son olarak esnafların borçlarının yapılandırılması gerektiğini söyleyen Bozdağ, “Esnafımız devlet bankalarındaki borçlarda faiz oranlarını biraz aşağıya çekerek ertelenme ve yapılandırma istiyor. İnşallah bu sıkıntılı süreci atlatmamız için devlet esnafımıza bankalarda 3-5 aylık ödemesiz bir yapılandırma yapabilir.” dedi. Bazı işletmelerin bayram öncesi yaptığı indirimler nedeniyle yoğunluk oluştuğunun hatırlatılması üzerine de açıklamada bulunan Bozdağ, Onunla ilgili de karar geldi. İşletmeler indirim yapacaksa bir hafta boyunca o indirimi yapmak zorunda. Günlük indirimler bitti.” dedi.