Memur olmadan sözleşmeli olarak Çerkezköy ve Muratlı devlet hastanelerinde çalışan AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in baldızı Baise Aytekin Dırak, buradaki sözleşmesinin bitmesinin ardından Tekirdağ Valiliği’nde toplum yararına çalışma projesi kapsamında işe sokuldu.

TEPKİ TOPLADI

Hükümetin ihtiyaç sahiplerine yönelik istihdam için hazırladığı TYP sistemi ile baldızın işe yerleştirilmesi büyük tepki çekti.

DAHA ÖNCE ÇERKEZKÖY’DEYDİ!

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde iyi bir maaşla Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in baldızı Baise Aytekin Dırak, Muratlı Devlet Hastanesi’ne yine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

BALDIZA 3. KIYAK MI?

Bu görevlendirmenin memur olmayan Baise Aytekin Dırak’ın Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in baldızı olduğunun duyulması ve hastane içinde çalışanların durumdan rahatsız olması nedeniyle yapıldığı iddia edilmişti.

ŞİMDİ DE VALİLİKTE İŞE BAŞLADI

Hastanedeki sözleşmesi yenilenmeyen baldız, kısa bir süre önce işsiz kalmıştı. Baldızı için yeniden devreye giren Yüksel, şimdide İŞKUR’un Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında baldızını Tekirdağ Valiliği’nde işe başlattı. Baldız burada 9 ay süreyle geçici olarak çalışacak.

“YAZIK DEĞİL Mİ?”

Bu durum valilikte şok etkisi yarattı. Valilik çalışanları, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç sahipleri yararlansın diye hayata geçirdiği projede il başkanının baldızı çalıştırılıyor. Yazık değil mi? Bu ülkede nice üniversite mezunları var. Evine ekmek götüremeyenler var. Bu kadar da olmaz. Çalışma aşkımız şevkimiz kırıldı” diye konuştu.

Haber: Adem ÇİL