Kapaklı Gazetesi - 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni bir genelge yolladı. Genelgede, 14 Şubat Pazar günü çiçek satışı yapan iş yerlerinin 10.00 – 17.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi; “İçişleri Bakanlığının 20076 sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 129 Nolu Kararı ile hafta sonları için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince gün içerisinde çalışabilecek iş yerlerine ilişkin düzenlemelere ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan kişiler ile iş yerlerine yer verilmiştir. Sıkça sorulan soruların 12. sorusunda düzenlenmiştir.

GECE 12’YE KADAR EVLERE SERVİS VERECEK

14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00-24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi-Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmasının uygun olacağı kararlaştırılmıştır.

Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması; İşbu karar oy birliği ile alınmıştır. “