Kapaklı Gazetesi - Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut ve taşıt kredileri için yeni faiz oranlarını açıkladı. Taşıt kredileri için 5 Haziran, konut kredileri içinse 2 Haziran'dan itibaren banka şubelerinden başvuru yapılabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın faiz indirimi açıklamasının ardından bankaların kredi faiz oranları hakkında detaylara odaklanan binlerce vatandaş, kredi faiz oranları düştü mü sorusuna yanıt aradı. Merkez bankasının açıklamasının ardından ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları da krediler için yeni faiz oranlarını duyurdu.

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi, taşıt kredisi, sosyal hayat kredisi ve tatil destek kredisi olarak yeni kredi paketi yayımlayan devlet bankaları, 0,64'den başlayan oranlarla kredi kullandıracak. Konut kredisi için 12 ay ödemesiz olmak üzere 15 yıla kadar 0,64 faiz imkanı tanıyacak olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, tüm bu detayları kamuoyu ile paylaştı.

15 YILA VARAN VADE İMKANI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak. Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı İstanbul, Ankara ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

2 HAZİRAN’DAN İTİBAREN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak. Konut Kredisi başvuruları 2 Haziran’dan itibaren şubelerde yapılacak. Taşıt kredisi, tüketici kredisi ve tatil kredisi için de paketler yayımlayan kamu bankaları, bu kredilerin kullanımını 5 Haziran tarihi itibariyle sağlayacak.