Kapaklı’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı Kapaklı’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’de ehliyet sınavına düğme şeklinde kamera ve ses düzeneği ile giren bir şahıs, görevlilerin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. ÖSYM Kanununa muhalefetten hakkında işlem başlatılan zanlı, düzeneği Kapaklı’dan aldığını iddia etti.

Olay, Çerkezköy İstasyon Mahallesi’nde bulunan bir okulda meydana geldi. Ehliyet sınavında şüpheli hareketlerde bulunan C.I isimli zanlının üzerinde yapılan aramada, yakasında düğme şeklinde kamera ve ses düzeneği ele geçirildi.

4.000 TL KARŞILIĞINDA YAPTIRMIŞ

Emniyete götürülen şahıs ifadesinde kopya düzeneğini Kapaklı’da tanımadığı bir kişiden aldığını belirtti. İsmini bilmediği bir kişi ile yolda karşılaştığını, tanıştıktan sonra ehliyetinin olup olmadığını sorduğunu kaydeden C.I., “Bana bir düzenek verebileceğini, sınavı geçmem halinde ise 4.000 TL istediğini söyledi. Sınavın ardından parayı kendisine teslim etmek için iletişime geçeceğini söyledi. Sınavda görevli memurlar tarafından fark edildikten sonra düzeneği görevli memurlara teslim ettim” dedi.

Polis ekipleri tarafından üzerindeki kopya düzeneği sökülen şahıs hakkında ÖSYM Kanununa muhalefetten yasal işlem başlattı.