Kapaklı Gazetesi - Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin Tekirdağ İl Değerlendirme sonuçları açıklandı. Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Düvenci, iki eserle ilgili yazdığı kompozisyonlarda il ikinciliği elde etti.

'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi kapsamında öğrencilerin yazdığı kompozisyonların ilçe değerlendirmesi geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti. Gençlerde kitap okuma alışkanlığının arttırılması için hazırlanan projede dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, il değerlendirmesine gidecek eserler de seçildi. Tekirdağ’da gerçekleştirilen değerlendirmelerde ise Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Düvenci, Necip Fazıl Kısakürek'in Çöle İnen Nur ve Halil Fuat Başgil'in Gençlerle Başbaşa eserleriyle ilgili yazdığı kompozisyonlarda il ikinciliği elde etti.

‘’GURUR DUYUYORUZ’’

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genç Memur-Sen Kapaklı Şube Başkanı Erkin Saçar, "Bu projenin ilçemizde uygulayıcısı olmak ve bu öğrencilerimizin kendilerini gösterme, keşfetme, özgüvenlerini geliştirmelerine vesile olmak, onlara fırsat sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. İlçemizin adını ilde duyurmak bizleri onurlandırıyor ancak bu başarının en büyük sahibi projeyi sahiplenen ve okulunda layıkıyla uygulayan başta Okul Müdürümüz Mustafa Türk, projenin sorumlu öğretmenleri ve şüphesiz ki öğrencimiz Merve Düvenci'dir. Bu başarı ilçemize hayırlı olsun.’’ Dedi.

Düvenci'nin ödülü önümüzdeki günlerde Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek ve il temsilcilerinin katılacağı bir programla kendisine takdim edilecek.