1 Mart Cuma günü saat 10.30’da Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri, Öğretmenler, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Bekir Atak, Okul Aile Birliği üyeleri katıldılar. 

''ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ''

Programın açılış konuşmasını Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın gerçekleştirdi. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Okul Müdürü Akın, “ Problem çözen, analitik düşünen ve teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla dönüşümünü tamamladığımız ‘Yeni Nesil Üretim Atölyemizin’ açılış törenine katılarak değer kattığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu olarak, okul idaresiyle, mesleğine aşkla bağlı üretken ve heyecanlı öğretmen kadrosuyla, okul aile birliği yönetimi ve okulumuza katkılarını esirgemeyen değerli velilerimiz ile oluşturduğumuz sinerji ve ekip ruhunun sonucu olarak, bölgenin eğitim lideri, lokomotifi olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. 

“TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN TARAFTA OLMALIYIZ”

Teknolojide yerli ve milli olmanın gerekliliğini anlatan Akın, “ Yıldızkent Ortaokulunda göreve geldiğimiz günden itibaren ekip olarak okulumuzun niteliğini artırmak, marka okul yapabilmek için çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim öğretim yapabilmelerine olanak sağlayacak yeni bir çalışmayı daha tamamlamanın heyecanı içerisindeyiz. 21.Yüzyılda teknolojiyi üretebilen donanımlı kişilere olan talebin artması ve gelecekte teknolojiyi üreten tarafta olmamız, yerli ve milli teknolojik yeniliklere imza atacak bireyler yetiştirmek amacıyla bilişim teknolojileri öğretmenlerimizin gayretli çalışmaları, okul aile birliğimizin 16 bin 500 TL’lik maddi desteği ile atölyemizi hazırlayarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Ben sizlerin huzurunda bu gayretli çalışmalardan dolayı Bilişim öğretmenlerim Caner Arslan’a, Serhat Akı’ya, Merve Hazar’a, Okul Aile Birliği yönetim kuruluna teşekkür ederim. Çocuklarımıza yapılacak yatırımın, geleceğimize yapılacak yatırımlar olduğunun bilinciyle üretmeye devam edeceğimiz sözünü vererek, atölyemizin çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. 

“İLERİ TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPMAMIZ GEREKİYOR”

İlçede eğitimin nicelikten öte nitelik kazandığını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Açılışını yaptığımız sınıfımız 2023 eğitim vizyonunda da yer alan bir konu. O nedenle öncelikle başta okul müdürümüz olmak üzere yönetimine, okul aile birliğine, bu çalışmada görev alan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kapaklı son dönemlerde çok güzel işlere imza atıyor. Bunun hep birlikte ekip olarak gerçekleştiriyoruz. Her konuşmamızda ekip ruhuna önem verdiğimizi  vurguluyoruz. Ekip halinde hareket ettiğimiz sürece Kapaklı ilçemizin eğitimini bir adıma daha öteye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İlçemizde daha önce sadece 1 okulumuzda bulunan, üretim atölyesi olarak da adlandırdığımız sınıf sayımızı 2’ye çıkardık. Biz OSB’de bulunan fabrikalarla görüşmelerimiz sonucunda bir atölye sözü daha aldık. Onu da önümüzdeki süreçte başka bir okulumuzda açacağız. Artık ileri teknoloji ile üretim sağlayan ülkelerin ortaya koyduğu katma değer ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağlıyor. Bizim ileri teknoloji ile üretim yapmamız gerekiyor. Bunun da geçiş noktası bu şekilde tasarım atölyeleri ve yeni nesil kodlama sınıfları ile ilk ve ortaokulu çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmayı sağlayarak üretime destek olmalarını amaçlıyoruz. Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde tasarım atölyemiz var, bu lisedeki öğrenci grupları için. Bunun üniversite ayağı da  olacak. Bu sınıfların açılmasını çok önemsiyoruz” dedi. 

PROJELERİNİ ANLATTILAR

Konuşmaların ardından Yeni Nesil Üretim Atölyesi'nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirilirken, öğretmenler ve katılımcılar atölyeyi gezdiler. Yeni Nesil Üretim Atölyesi'nde öğrenciler yaptıkları projeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve öğretmenlere tek tek anlatarak, uygulamalı olarak gösterdiler.