Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kapaklı Şube Başkanı Mehmet Soyaslan, liseli öğrenciler için her yıl vakıf tarafından hazırlanan Genç Türkiye Kongresi, Genç Tiyatro Akademisi ve 9/12 Fanzin Yarışmaları başvurularının başladığını duyurdu.

TÜGVA tarafından gençlerin sanata ilgisini arttırmak ve sosyal aktivite sorumluluklarını kazanmaları için hazırlanan Genç Türkiye Kongresi, Genç Tiyatro Akademisi ve 9/12 Fanzin Yarışmaları için başvurular başladı. Konuyla ilgili liselere ziyaret gerçekleştiren TÜGVA Kapaklı Şube Başkanı Mehmet Soyaslan, yarışmalarla ilgili okul yönetimlerine ve öğrencilere bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

‘’FANZİNLER ARANIYOR’’

TÜGVA tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında 9/12 Fanzin yarışması düzenlenecek. Başvuruların Türkiye Gençlik Vakfı’na gerçekleştirildiği yarışmada kazanan öğrenciler sürpriz hediyelere sahip olacak. Ayrıca kazanan fanzin, 9/12 dergisinde jüri yorumuyla birlikte yayınlanacak ve ‘En İyi Fanzin’ ödülüne sahip olacak. Edebiyat sevgisi barındıran öğrencileri bekleyen yarışmada, genç beyinlerin edebiyata yönelimini arttırmak hedefleniyor.

MAKALE YAZ, YURT DIŞI BİLETİNİ KAP!

‘’Yeni bir gelecek’’ sloganı ile yola çıkan TÜGVA, Genç Türkiye Kongresi adında bir başka yarışma daha düzenleyerek lise öğrencilerinin kalemini güçlendirmeyi hedefliyor. Yine TÜGVA’ya yollanan makaleler arasında değerlendirme yapılacak olan etkinlikte, 17 Şubat’da İl Finali ve 30 Mart’ta ise Türkiye Finali düzenlenecek. Final yarışmalarına katılmaya hak kazanan öğrenciler, yarışmaları kazandığı takdirde TÜGVA sponsorluğunda yurt dışına gitme imkanı bulacak.

KIRMIZI PERDE ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILACAK

Yarışmaların son ayağı ise, kırmızı perde hayali olan gençlere hitap ediyor. Son başvuru tarihinin 12 Nisan olduğu yarışmada genç oyuncular; En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Oyun, Bireysel Gösteri Performansı, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri için performans sergileyecek. Bu ödüllerden en az birini kazanan öğrenciler ise sürpriz ödüllerin yanı sıra profesyonel eğitim bursu ve duayenlerle buluşma imkanına sahip olacak.