Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim sezonuna hazırlanırken aynı zamanda toplumsal duyarlılığı arttırmak için yeni bir projeye hazırlandığını duyurdu.

Toplumsal farkındalığın ön plana çıkarılması için anlamlı projelere imza atan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, ‘’Toplum Kuralları Ses Gerektirmez’’ isimli yeni bir proje hazırlandığını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada işitme engelliler için hazırlanan projenin, engelli bireylerin sorunlarına ışık tutacağı belirtildi.

‘’2020 FARKINDALIK YILI OLACAK’’

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, ‘’Yeni yılımıza ‘Farkında mısınız?’ diyerek başlıyoruz. 2020 yılının her alanda farkındalık yılı olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle biz de kendi çapımızda ele alabildiğimiz birkaç konuda farkındalık yaratabilme çabası içine girdik. Kurumumuz yapısı gereği beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan, bireyi destekleyen, kaliteli eğitim sunan bir kurumdur. Bu misyonumuz gereği; hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim vermeye devam edeceğiz.’’ dedi.

‘’YENİ YILA YENİ PROJELERLE GİRECEĞİZ’’

Halk Eğitim Merkezi olarak yeni eğitim öğretim yılında daha çok proje sunacaklarını dile getiren Çoğu, ‘’Yeni dönemde elbette ki mesleki, genel ve okuma yazma kurslarında belirli yüzdelik artış kaydedeceğiz. Fakat ekip olarak yaptığımız çalıştaylarda ve toplantılarda bunun bizi tatmin etmeyeceği sonucuna ulaştık. Biraz daha alışılmışın dışına çıkmak istedik ve sıradışı projelerle yeni yıla girmemiz gerektiği kararına vardık. Bir halk eğitimin rutin kurslar açan, rutin sergi ve etkinlikler yapan bir kurum olmaması gerektiğinden yola çıkarak; bizi bilen, tanıyan ve tanımak isteyen herkesin karşısına yeni projelerle çıkacağımızın sözünü verdik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’PROJEMİZ ÇOK YAKINDA’’

Son olarak yeni projenin yakın bir tarihte hayata geçeceğini müjdeleyen Müdür Çoğu, ‘’En başta söylediğimiz gibi 2020 her alanda farkındalık yılı olacak. Kapaklı Halk Eğitim’in yılı olacak ve bundan eminiz. İlk projemiz ‘’Toplum Kuralları Ses Gerektirmez’’ projesi çok yakında faaliyete geçecek.’’ diyerek açıklamasını noktaladı.