Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen programda özel öğrenciler resim alanındaki yeteneklerini sergilediler.

Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

“DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Özlem Özer yaptı. Özer, “Bugün BM tarafından 1992 yılında alınan kararla “Dünya Engelliler Günü” ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanlığımızın yapmış olduğu araştırmalara göre ülkemizin nüfusunun yüzde 12,3’ü engelli bireylerden oluşmaktadır. Bu zorlu sürecin içerisine aileleri de dahil ettiğimizde 83 milyonluk ülkemizin 30 milyonu bu grubun içerisinde yer almaktadır. Devletimizin imkanlarıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen 12 derslikli okulumuzda tüm eğitim kadromuz 56 öğrencimiz için özveri ile gayret ediyoruz. Bizler özel gereksinimli öğrencilerimizin yapamadıklarından ya da başaramadıklarından çok yapabildiklerine odaklanarak onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ BİREY ADAYIYIZ”

Okul Müdürü Özer’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, yerel yönetim olarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak sosyal ve fiziki projelere ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Kendi iç bünyemizde birçok projeyi uyguluyoruz. Daha sosyal projelerle özel gereksinimli çocuklarımızın, bireylerin yanında olmaya çalışıyoruz. Dezavantajı ailelerin eğitim ve sağlık alanında hizmet alabileceği mega bir projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İnşallah bu projenin adımını atabilirsek, bu projeyi kazandırabilirsek çok güzel olacak. Bakanlıklarımız ile bu projeyle ilgili temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile bu özel günde bir araya gelmişken hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Sadece 3 Aralık gününde değil diğer günlerde de bu farkındalık ile yaşamımıza devam etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

AYNI TUVALİ BOYADILAR

Konuşmaların ardından Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile davetliler çok amaçlı salonda birlikte resim yaptılar. Aynı tuvalde boyama yapan özel gereksinimli öğrenciler, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.