Kapaklı Gazetesi - Evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerin de EBA sistemini kullanabilmesi için harekete geçen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara destek noktaları kurdu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı (EBA), pandemi sürecinde öğrencilerin eğitiminin aksamaması için yaygınlaştırılmaya devam ediliyor. Kapaklı’da da yüksek katılımla gerçekleştirilen derslere, tüm öğrencilerin erişebilmesini amaçlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Okullarda oluşturulan EBA Destek noktaları ile tüm öğrencilere teknolojik destek sağlanacağını açıklayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’ Uzaktan eğitim sürecinde evinde bilgisayar ve internet olmayan öğrencilerimiz için okullarımızda EBA DESTEK noktaları kuruyoruz. Tüm öğrencilerimizin uzaktan eğitimden yararlanmalarını sağlayacağız. Hayırlı olsun.’’ dedi.

Proje kapsamında Bahçeağıl İlk-Ortaokulu’na EBA Destek noktası kurulduğu, ilerleyen günlerde ilçedeki diğer okullarda da noktaların kurulacağı açıklandı.