Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, gelecek dönem için 2 okul inşaatının tamamlanmasını beklediklerini duyurdu. Ayrıca son atamalarla birlikte ilçedeki eğitimci kadronun genişlediğini belirten Müdür Danışmaz, ‘’Kapaklı’nın 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı’na hazır olması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah yeni dönemde de projelerimiz hız kesmeden devam edecek.’’ dedi.

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılındaki sosyal aktiviteleri ve eğitimdeki başarıları ile adından sıkça söz ettiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı için hazırlıklarını sürdürüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın açıklamalarına göre önümüzdeki dönem için ilçeye 113 tane yeni öğretmen atanarak eğitimci kadro genişletildi. Buna ek olarak Atatürk Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi’ndeki okul inşaatlarında sona gelindiğini belirten Müdür Danışmaz, iki okulun da yeni dönemde hizmete geçeceğini duyurdu.

‘’İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK’’

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’nda ilçedeki kaliteli eğitimin meyvelerini topladıklarını dile getiren Müdür Danışmaz, ‘’LGS Sınavı’nda 52 öğrencimiz Fen Lisesi’ni, 20 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesi’ni, 80 öğrencimiz Proje Okulu’nu kazandı. Ayrıca ilçe olarak bir ilki gerçekleştirdik ve bu yıl LGS Türkiye Birincisi çıkardık. Tüm bu başarılardan ilçedeki eğitimci kadro olarak mutluyuz. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere emeği bulunan herkesi kutluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

113 YENİ ÖĞRETMEN ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarla, yeni dönemde 113 yeni öğretmenin ilçede göreve başlayacağını belirten Danışmaz, ‘’Kapaklı’ya 16 Okul Öncesi, 15 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 14 Türkçe, 24 İlköğretim Matematik, 6 Rehberlik, 5 Beden Eğitimi, 4 Sınıf öğretmenliği, 3 Müzik, 10 Fen Bilimleri, 1 Kimya Teknolojisi, 2 İmam Hatip Lisesi Meslek Ders Öğretmenliği, 3 Görsel Sanat, 1 Felsefe, 1 Teknoloji ve Tasarım, 1 Arapça, 1 Tarih ve 5 Sosyal Bilgiler Öğretmeninin ataması yapıldı. Bu öğretmenlerimizin 2 Eylül itibariyle göreve başlamasını bekliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

‘’2 OKUL BİNAMIZI YENİ DÖNEME HAZIRLIYORUZ’’

Kapaklı’da eğitim için aralıksız çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Danışmaz, ‘’Atatürk Mahallemizdeki 8 derslikli okulumuzu ve Karaağaç Mahallemizdeki 24 derslikli okul binamızı yeni döneme hazırlıyoruz. Yeni dönemde ilçedeki ikili eğitimi büyük ölçüde azaltmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimizin sportif ve sosyal aktivitelere daha çok vakit ayırması için şuanlık önceliğimiz tekli eğitimi sağlamak. 2020 – 2021 hedeflerimiz arasında ilçenin tamamının tekli eğitime kavuşması var.’’ Şeklinde konuştu.