Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, katılımcıların ilgisini çekti.

Fuar, 23 Aralık Perşembe günü saat 11.00’da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Fuarın açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Şakir Demirel, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, meclis üyeleri ve okul müdürleri katıldı.

“OKULUMUZUN İKİNCİ TÜBİTAK PROJESİ”

Açılış töreninde konuşan Fuar Sorumlusu Öğretmen Zeynep Gizem Alkan, bilim projelerinin öğrencileri olumlu etkilediğini ve hayal güçlerini geliştirdiğini söyledi. Alkan, projelerin ve bu tip sergilerin ilerleyen günlerde devam edeceğini söyledi. Akabinde Kapaklı MTAL Okul Müdürü Cengiz Vural bir konuşma gerçekleştirdi. Vural, “1504 öğrenci ile Kapaklı’da eğitim veren bir okuluz. Mesleki, teknik ve akademik anlamda öğrencilerimizi bir yere getirme çabasındayız. Bu okulumuzun ikinci TÜBİTAK projesi. Bu projede bizlere destek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından fuar, kurdelesi kesilerek ziyaretçilere açıldı. Fuardaki stantları tek tek gezen Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. İkramların ardından açılış töreni noktalandı.