İlçemizin ilk fuarı olan 1. Kapaklı Kitap Fuarı, beklenenin üstünde bir katılımla gerçekleşti. 7 Şubat Perşembe günü Kream Park AVM’de gerçekleşen fuara, yazdığı kitaplarla ününü ülke sınırlarının ötesinde duyurmayı başaran yazar Kahraman Tazeoğlu katılım gösterdi. Hayranları ile bir araya gelen Tazeoğlu, kısa bir söyleşinin ardından imza günü düzenleyerek kitaplarını imzaladı. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleşen fuara Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda kitapsever katılım gösterdi.

‘’BÜYÜK BİR GURUR YAŞIYORUZ’’

Düzenlenen açılış töreninde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Kapaklı’da bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Danışmaz, ‘’Kapaklı’da göreve başladığımızda adeta yarış dışı kalmış ilçemiz, bugün ‘ben de varım’ demiştir. Eğitim alanında yerli ve milli projemizden sonra bugün Kapaklı Kitap Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Trakya’nın ilk ve en büyük kitap fuarını ilçemizde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ekip olarak yaklaşık 40 gündür bu fuarın hazırlığı içerisindeydik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

‘’DİNİMİZİN İLK EMRİ ‘OKU’DUR’’

Müdür Danışmaz’ın konuşmalarının ardından 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan söz aldı. Fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Doğan, ‘’Bugün hepiniz, kitap vesilesiyle Trakya’da bir ilk olan bu fuarda buluşmuş bulunuyoruz. Kapaklı’da İlçe Milli Eğitimimizin hazırlamış olduğu bu fuarla bir ilki yaşıyoruz. Bildiğiniz üzere dinimizin ilk emri ‘Oku’dur. Bu yüzden gençlerimizi okumaya, analitik düşünmeye ve sorgulamaya yönlendirmeliyiz.’’ İfadelerini kullandı.

OKURLARI İLE BULUŞTU

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek Kapaklı Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol mensupları fuarı gezerek kitap stantlarını inceledi. Saat 14:00’da ise ünlü  yazar Kahraman Tazeoğlu, söyleşi için okurlarıyla bir araya geldi. Okurlarına yazarlık hayatına atılışı ve kısa hikayeler aktaran Tazeoğlu, ardından imza töreni düzenledi. Uzun bir kuyrukta Tazeoğlu’ndan imza almak isteyenler arasında Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu’da bulunuyordu. Tazeoğlu’ndan imza aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Müdür Yaşar Terzioğlu, yazara teşekkür ederek alandan ayrıldı.