Öğrencilerin yarışma kültürüne adapte olması, genel kültür bilgisinin önemi ve öğrencilerin sorumluluk duygusunu geliştirmek için yola çıkan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi, ilkokul ve ortaokulları arasında ödüllü bir bilgi yarışması düzenleyecek.  Ortaokullar arası 20 - 22 Mart ve İlkokullar arası 26 - 28 Mart arası düzenlenecek olan yarışmalarda öğrenciler, 6 ana kategoride birbirleri ile yarışacak.

24 SORU SORULACAK

Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere toplam 6 ana kategoride yarışacak olan öğrencilere, her kategoriden 3'er soru sorulacak. Ayrıca Genel Kültür'den 6 sorunun da olduğu yarışmada öğrenciler toplam 24 soru üzerinden bilgilerini yarıştıracak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yarışmada sorulacak soruların Milli Eğitim müfredatına uygun olduğu ve açık uçlu sorulardan oluşacağı belirtildi.

FİNAL 28 MART'TA

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yarışmaya dair yapılan açıkalamada, Ortaokullar için yarışmanın eleme grubu müsabakaları 20-22 Mart tarihleri arasında yapılacağı; final müsabakasının ise 22 Mart Cuma günü gerçekleştirileceği belirtildi. İlkokullar için yarışmanın eleme grubu müsabakalarının da 26-28 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyuran yetkililer, minikler arasındaki final müsabakasının ise 28 Mart Perşembe günü gerçekleştirileceğini açıkladı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmada birinci olan okula birincilik kupası, ikinci olan okula ikincilik kupası, üçüncü olan okula üçüncülük kupası verilecek. Her öğrenciye asil ve yedek öğrenciler olmak üzere madalya verilecek.