İlçemizde eğitim öğretim gören ihtiyaç sahibi 167 öğrenciye düzenlenen programla kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Kapaklı İlçe Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu müdürlüğü tarafından, Kapaklı Cumhuriyet ilkokulunda 167 öğrenciye temsili kıyafet yardımı programı düzenledi.
Yapılan Yardım temsili olarak okul müdürlerine teslim edilerek öğrencilerin kimliklerinin gizli kalması sağlandı.

“YARDIMLAR GİZLİLİK İÇERİSİNDE YAPILMALI”
Saygı druşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasıyla Başlayan Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant “Kaymakam beyin talimatlarıyla okullarımızda bugüne kadar kıyafet yardımı alamamış fakir öğrencileri tespit ettik ve öğrencilerin bilgilerini aldık. Çalışmalarından dolayı okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. 15 okulumuzdan toplam 167 öğrenciye olmak üzere bugün burada temsili olarak okul müdürü arkadaşlarımıza kıyafet yardımlarını takdim edeceğiz. Okul müdürü arkadaşlarımızda kendi belirledikleri öğrencilerine gizlilik esasına riayet ederek ulaştıracaklar.


“BENDE YARDIMLARLA BÜYÜDÜM”
Şahsım adına fakir bir ailenin çocuğuydum yardımlarla büyüdüm, okudum. Zordur yardım almak özelliklede yardım istemek daha zordur. Onun için öğrencilerimizi buraya çağırmadık müdür beyin şahsına takdim edeceğiz onlarda öğrencilerine bunu dağıtacaklar. Bu yardımları tam isabet ettirememiş olabiliriz, bana niye verilmedi benimde ihtiyacım vardı şeklinde içinden geçirerek kırılan çocuklar olabilir. Bu bir başlangıç İstanbul’da her yıl bin öğrenciyi giydiriyorduk. Kendi cebimden mi? hayır hepsi yardımlarla. Bir dahaki seneye ekibimizle beraber omuz omuza birlik ve beraberlik içinde iyi organize olursak ihtiyacı olan öğrencilerimize bire bir belirleyerek %100 yardımlarımızı ulaştırırız. Sizden şunu rica ediyorum sınıf rehber öğretmenleri, rehberlik servisleri ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız vasıtasıyla hakikaten ihtiyacı olan öğrencilerin bire bir belirlenmesini istiyorum. Bu çocuklara ulaşırsak çocuklarımızın hem eğitim ortamına, hem milletine, hem de devletine, vatanına olan güveni sonsuz kat artacaktır. Çünkü elinden tutan birisi var bunu bilecek” dedi.

kiyafet-yardimi1 kiyafet-yardimi