Kapaklı Gazetesi - Tanınmamış Kişi adlı kitabıyla edebiyat dünyasında yerini alan Hayri Varol, ikinci kitabı “Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken” için Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda imza günü düzenledi.

“BİR YAŞAM HİKAYESİNİ SUNDUK”

İmza gününde konuşan Yazar Hayri Varol, “Bugün burada siz değerli kardeşlerimizle bir arada olmak istedik. Kitabımız isminden de anlaşılacağı gibi bizim bölgemizi anlatan bir roman. Bu roman Çerkezköy’de, Kapaklı’da, bölgemizde geçiyor. Ayçiçeği denildiği zaman akla ilk gelen Trakya bölgesidir. Beton dökülmesinden kastımız da bölgemizin son yıllarda geçirdiği evrim, sanayileşmedir. Bu romanda bir yaşam hikayesini sunduk.” dedi.

“SENARYOYU ROMAN YAPMAYA KARAR VERDİM”

Kitabını önce beyaz perdeye uyarlamak istediğini söyleyen Varol, “Bu romanı daha önceden sinema filmi olarak düşünmüştüm. Senaryolaştırmaya çalıştım ve film yapımcıları ile görüştüm. Ancak film ekibine çok güvenemediğimden olmadı. Ben de bu senaryoyu roman yapmaya karar verdim. Yaklaşık 1 yıl romanlaştırma çalışmalarım devam etti. Roman yazmayı daha çok seviyorum. Kitap okuyucusu ile bu kitabı buluşturmaktan mutluyum. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Varol, açıklamalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı ve onlara imzalı kitabını takdim etti.