27 Kasım Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirilen açılış töreninde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yaptırılan Müzik Sınıfı ve hayırsever Melih Özcan tarafından yaptırılan Zeka Oyunları Sınıfı’nın kudelesi kesilerek öğrencilerin kullanımına açıldı. Açılış töreninde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Yönetimi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz ve öğretmenler yer aldı. 

‘’EĞİTİM MİLLETLERİ VAR EDER’’

Gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını Kapaklı Gazi İlkokulu Okul Müdürü Canan Çuvalcıoğlu gerçekleştirdi. Eğitimin önemine vurgu yapan Müdür Çuvalcıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Eğitimdir ki insanlığın hem beynine hem ruhuna hitap eder. Yani insanı tepeden tırnağa donatır, milletleri var eder. Bir ömür boyu beşikten mezara kadar toplumları inşa eder. Bundan 2500 yıl önce Sokrates’e ‘Devlet başkanı olsanız ilk önce hangi hamleyi devletinizde yapmak istersiniz?’ diye sorduklarında; ilk önce ‘İşe eğitimden başlarım’ cevabını verir. Kendi tarihimizde de Fatih’i Fatih Sultan Mehmet yapan, Selim’i Yavuz Sultan Selim yapan, Mustafa Kemal’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yapan iyi bir eğitim olmuştur.’’

‘’HER ÖĞRENCİMİZE AYRI BİR ÖZEN VE DİKKAT GÖSTERİYORUZ’’

Ayrıca sınıfların açılmasında sponsor olan hayırseverlere teşekkürlerini de ileten Müdür Çuvalcıoğlu, ‘’Eğitim anlayışımızda her çocuğun bir birey olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak her bir öğrenciyi ayrı ayrı ele alıp, her birine ayrı özen ve dikkati gösteriyoruz. Çocuğun yalnızca okul boyutuyla değil tüm yeteneklerini değerlendirmeyi arzuluyoruz. Bu anlamda bizlere desteğini esirgemeyen Mehmet Özdoğan ve Melih Özcan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün donatımı yapılan müzik ve zeka oyunları sınıflarımızda ülkemizin geleceğine damga vuracak gençler yetişmesi temennisi ile hepinizi selamlıyorum.’’ dedi.

SINIFLARI GEZDİLER

Müdür Çuvalcıoğlu’nun konuşmalarının ardından katılımcılar yeni açılan sınıfların kurdelelerini keserek sınıflar hakkında bilgi aldılar. Ayrıca katılımcılara minik öğrencilerin bir sürprizi de vardı. Sponsorlara yeni müzik sınıfında bir gösteri tertip eden 1. Sınıf öğrencileri, davul eşliğinde dans figürlerini sergiledi. Miniklerin gösterilerinin ardından Müzik Sınıfı’nın sponsoru olan Çerkezköy Organize Bölge Müdürlüğü adına Müdür Mehmet Özdoğan’a ve Zeka Oyunları sınıfının yapımını üstlenmiş hayırsever Melih Özcan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.