Okul bahçesinde düzenlenen program 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programa Kapaklı Belediye Başkan Vekili İbrahim Aktürk, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

‘’SİZLERİ SEVİYOR VE GÜVENİYORUZ’’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Emine Penbeten Adal Anaokulu Müdürü Nurbanu Çelik, ‘’Mutlu ve heyecanlı bir günde sizlerle birlikteyiz. Bugün çocuklarımız, yıl boyu öğrenmiş olduğu etkinliklerden bir demet sunacaktır. Sizlere göre şov olan etkinliğimiz, eğitimsel açıdan çocuklarımızın kendine olan özgüvenlerini ve sağlıklı gelişimlerini gösterdiklerinin; ‘ben de varım’ dediklerinin kanıtıdır. Bu güzel evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek ve geleceğimizi onlara emanet etmek bizlere büyük gurur veriyor. Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı öğretmenlerim adına sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklar, sizler milletimizin en değerli varlığı, barışın ve sevginin temsilcisisiniz. Sizlere inanıyor, sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.’’ dedi. 

‘’BAYRAĞINI SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR’’

Okul Müdürü Çelik'in konuşmalarının ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüdeki yerini aldı. Günün anlam ve öneminden bahseden Danışmaz, ‘’Bugün ilçemizin en güzide anaokullarından olan Emine Penbeten Adal Anaokulu’nda okuyan yavrularımızın gösterilerini izleyeceğiz. İlçe programımızda bu çocuklarımızın gösterileri çok beğeni topladı, hatta ulusal medyaya da çıktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili çok bayram yaptık, fakat burada değinmemiz gereken nokta Ulusal Egemenlik kavramı. Bu ülke Kurtuluş Savaşı’ndan Çanakkale Savaşı’na çok şehitler verdi. Bu vatanın kazanılması kolay olmadı. Aynı bilinçle, aynı milli şuurla; vatanını, milletini, bayrağını seven nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Biz bunu başarabilirsek daha aydınlık bir gelecek bırakacağımızı düşünüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bunun için bugünü çocuklarımıza armağan etmiştir. Biz de bu yüzden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl coşku ile kutluyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BÜYÜK BİR EĞİTİM ORDUSUNA SAHİBİZ’’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’İlçemizde yaklaşık 23 bin öğrenci bulunmakta, 1.000’den fazla öğretmenimiz görev yapmakta, resmi ve özel 50’ye yakın kurumumuz var. Yani çok büyük bir eğitim ordusuna sahibiz. Tüm okullarımızın marka okul olması gerekiyor, bunun için gayret gösteriyoruz. Gerçekten gecesini gündüzüne katan okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz var. Bu güzide okullardan biri de Emine Penbeten Adal Anaokulumuzdur. Burada birçok çalışma yaptık, sizlerin desteği ile yapmaya da devam edeceğiz. Başta okul müdürümüz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyor, keyifli gösteriler diliyorum.’’ 

BÜYÜK ALKIŞ TOPLADILAR

Konuşmacıların ardından minik öğrenciler hazırlamış oldukları gösteriler katılımcıların beğenisine sundu. İlk olarak Hoşgörü sınıfının hazırlamış olduğu ‘’Yollarda Bulurum Seni’’ adlı gösteri yapıldı. Kutlama programı Barış sınıfın hazırladığı ‘Minik Palyaçolar’ isimli gösteri ile devam ederken, sonrasında İyilik sınıfının yaptığı ‘Yedi Bölge Türkiye’ gösterisi sunuldu. İzleyenler tarafından büyük alkış toplayan şovların devamında Saygı sınıfının öğrencileri modern dans figürlerini sergiledi. Sevgi sınıfının hazırladığı ‘Müsaadenizle Çocuklar’ adlı gösterisinin ardından ise son olarak Dostluk sınıfının ‘Lirik Dans’ gösterisi sunuldu. Miniklerin bu görsel şovlarını beğeni ile izleyen veliler gösterilerin ardından öğrencilerini alkış yağmuruna tuttu.