İlçemizde Düzenlenen Çocuk Ligi Satranç Turnuvası 08.03.2015 tarihinde Pazar günü saat 17:00’de sona erdi.

İbni Sina İlk Okulu Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilcisi Murat BEKDAŞ’ın özverili çalışmaları sonucu ilçemizde ilkler gerçekleşmeye devam ediyor. İlçemizde ilk defa Çocuk Ligi Takım Yarışması‘nın birincisi yapıldı. Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 7 turun sonunda yapılan temsili yapılan ödül törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali BARIN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait BEYDOĞAN, TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet VARDAR, TSF Saray Temsilcisi Erol ERER, ÇPAL Müdürü Murat CEBE, Satranç hakemleri, Satranç Antrenörleri ve öğrenci velileri katıldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Turnuva sonunda Üçüncü olan Kapaklı Gazi İlkokulu YILDIZ –B takımının ödüllü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan tarafından verilirken, İkinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu MANDALI İÖ-1 takımının ödülü İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali BARIN tarafından verildi. Turnuvada rakiplerini mağlup ederek Birinci olan Gazi İlkokulu YILDIZ-A takımının ödüllerini ise Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz verdi.

KAPAKLI SATRANÇTA BİR MARKA OLDU
Ödül töreninin ardında kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, Kapaklı’ da ilklerin gerçekleştiğini, satrancın Kapaklı’da her geçen gün daha da arttığını ve bir marka olduğunu söyledi. Turnuvada birincilik elde eden takımda kız öğrencilerin çok olmasına değinen Gürbüz, Kadınlar gününde kızlarımızın birinci olması bizler için daha da anlamlıdır dedi. Kaymakam Gürbüz, Turnuvanın düzenlenmesinde ve organizasyonunda emeği geçenlere, Tekirdağ TSF Temsilcisi Mehmet VARDAR’ a ,Kapaklı TSF Temsilcisi Murat BEKDAŞ’ ayrıca teşekkür etti.

kymkm-strnc-kpkl
EN KAPSAMLI TURNUVA OLDU
Bu yıl 1.’si düzenlenen Tekirdağ’da yapılan en kapsamlı ve yüksek katılımlı okullar arası satranç turnuvası özelliğini taşıyan Kapaklı Okulları, Satranç Takım Yarışması, 7 Mart Cumartesi günü Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonu'nda satranç tutkunu yüzlerce öğrenciyi bir araya getirerek başladı. Turnuva 8 Mart Pazar akşamı 7 tur tamamlanarak sona erdi.
Satranç sporunu öğrencilere anaokulundan başlayarak sevdirmeyi amaçlayan antrenörlerimiz böylece onlara planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme gibi temel nitelikler kazandırmayı da hedefliyor.

murat-bekdas-satrancTURNUVAYA 7 OKUL, 17 TAKIM 103 SPORCU KATILDI
Bahçelievler Mahallesi’nde İbni Sina Okulu Müdürü ve aynı zamanla T.S.F(Türkiye Satranç Federasyonu) Kapaklı İlçe Temsilcisi olan Murat BEKDAŞ ise konuşmasında İlçemizde 35 satranç antrenörü, 5 satranç hakemi, 2 ikinci kademe antrenörü bulunduğunu belirtti. Bu antrenörlerden 16 tanesinin 8 okulda 231 öğrenci ile çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bekdaş,”Kapaklı Kaymakamlığımızın bize verdiği destek sonunda ilçemize 80 satranç takımı kazandırdık. Bu ve bundan sonraki turnuvalarda kendi satranç turnuvası takımlarımızı kullanacağız. Satranca gönülden destek veren herkese kapımız açıktır” dedi.

Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden BEKDAŞ, şunları ifade etti: “Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek, dikkatli olmak, plan yapmak, alternatif çözümler geliştirmek, problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç. Satranç çocuğu olgunlaştırır. Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi, yenmeyi –yenilmeyi soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar” dedi.

SATRANÇ SPORUNA DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet VARDAR ise “Tekirdağ T.S.F. Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç sporunda öğrenciler beyinlerini kullanırlar, sistematik düşünce geliştirirler, sorunları çözerek anında uygulamaya koyarlar. Hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir. Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine yardımcı olacağına inandığımız Satranç Turnuvasına bizlerin yanında olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ’e, Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı İrfan MANDALI ’ya, katılan sporcu öğrencilere, değerli öğretmenlerine turnuva organizatörü Satranç Öğretmeni Murat BEKDAŞ, değerli yönetici, öğretmen ve hakem arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

TURNUVA SONUÇLARI

TURNUVA BİRİNCİSİ (GAZİ İLKOKULU - YILDIZ A TAKIMI)
Tuğba AVCI(Kaptan)
Asiye AVCI
Tuğba YILAZ
M.Emre AKDAŞ
Melisa ÇALIŞKAN

TURNUVA İKİNCİSİ (İ.F. MANDALI İLKOKULU MEHMET SAH TAKIMI)
K.Mert YURTSEVEN
Burak GÖÇ
Semanur YÖRÜK
Nedim ETİĞ
Emircan TEKE
Deniz ÇELİK

TURNUVA ÜÇÜNSÜCÜ (GAZİ İLKOKULU – YILDIZ-B)
Yusuf BAHTİYAR(Kaptan)
T.Enes DEMİR
Yunus YILMAZ
E.Ediz POLAT
E.İbrahim AKTİ

TURNUVA DÖDÜNCÜSÜ (GAZİ İLKOKULU – GAZİ KARTALLAR)
M.Esat DÜZGÜ (Kaptan)
Arda Yusuf EŞKİN
Mustafa MOĞULTAY
Ramazan ŞENGÜL
M.Can BİRLİ
Gökan TEPE