Öğrencilerin sanata ve el becerilerine olan ilgisini arttırmak amacıyla hayırseverler tarafından Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'nda yaptırılan 'Tasarım ve Beceri Atölyesi, 7 Mart Perşembe günü saat 14.00'da düzenlenen törenle açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

''SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEMEYE GAYRET EDİYORUZ''

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, ''Öğrencilerimize her alanda başarı, her alanda ahlak, her alanda dürüstlük ilkesi ile nitelikli eğitim hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Devletimizin öğrencilerimiz için vazgeçilmez ve çok önemli gördüğü 'Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda, okulumuzda 2200 öğrenci eğitim görürken toplam 94 derslikte 2088 öğrenci nitelikli eğitimin kaliteli fırsatlarından sizlerin bizlere vermiş olduğunu fırsatlar neticesinde kaliteli eğitimin meyvelerinden faydalanmaktadırlar. Okulumuz öğretmenleri ve yönetimi olarak planlarımızı yaptık, programlarımızı ortaya koyduk, sağlam adımlarla ilerlemeye gayret ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugün Tekirdağ'dan yoğun mesaisine rağmen ziyaret eden sayın müdürüme saygılarımı sunuyor hepinize keyifli günler diliyorum.'' dedi.

''2019 SONU İTİBARİYLE TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ''

Yüksel'in konuşmalarının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan katılımcılara hitap etti. Müdür Ulusan, ''Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz olarak okulumuzun altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için büyük gayret içerisindeyiz. Bununla beraber ilimizin kendi özelinde barındırdığı sorunları çözme gayreti içerisindeyiz ki zira ilimizde bu okulumuz da dahil olmak üzere 29 okulumuzda ikili eğitim yapılmakta. Kapaklı'da ciddi eğitim yatırımlarımız var, inşallah 2019 yılı sonu itibariyle il genelinde tekli eğitime geçmiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.'' ifadelerini kullandı.

''2 YILDA 12 BİN ÖĞRENCİ ARTTI''

Tekirdağ bölgesine gelen göçün, eğitimde de öğrenci sayısını arttırdığını kaydeden Müdür Ulusan, ''Benim Tekirdağ ilinde göreve başlayalı 2 yılım doldu. Ben göreve başladığımda; 172 bin 212 idi, bu eğitim öğretim yılı başında 183 bin 282 öğrencimiz oldu. Yaklaşık 12 bin öğrencimizin nüfusla birlikte arttığını görüyoruz. Bu bizlere eğitim yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmemiz gerektiğini gösteriyor. Sınıf mevcutlarımızın azaltılması ve tekli öğretime geçilmesi için gayretimizi arttırmak içerisinde olmalıyız. Öğrencilerimizi başarılı ve mutlu bir gelecek için hazırlamalıyız. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz atölyemizde olduğu gibi okullarımızın gençlerimize sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri de sunması gerekiyor. Bu noktada okullarımızda çok ciddi çalışmalarımız var. Eğitim paydaşlarımızın, hayırseverlerimizin bize sunduğu çok önemli faydalar var. Bu anlamda bugün bizleri buluşturan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuz üzerinde, ilçemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Konuşmacıların ardından Okulun Müzik Öğretmeni Kemal Taşdemir ve öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu. Gerçekleşen halk oyunları gösterisinin ardından atölyenin yapımında katkısı bulunan Volkan Coşkun, Kamuran Öztürk ve Ayhan Özkan isimli hayırseverlere İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz tarafından plaket takdim edildi. 

MÜDÜR ULUSAN'A TABLO HEDİYE ETTİLER

Plaket takdim töreninin ardından protokol mensupları tarafından Tasarım ve Beceri Atölyesi'nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesim töreninden sonra yine okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sunulan müzik ziyafeti eşliğinde katılımcılara atölye gezdirildi. Ayrıca Okulun Resim Öğretmeni Gökhan Ergün tarafından İl Milli Eğitim Müdürü'nün adına yapılmış bir adet tablo da, Müdür Ulusan'a hediye edildi.