Kapaklı Gazetesi - TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle caddelerde değil evlerde kutlandı. Başakşehir Okulları da 23 Nisan Törenini canlı yayında gerçekleştirdi.

Bilişim Öğretmeni Buse Yüzbaşı ve Drama Öğretmeni Şule Yavuz'un moderatörlüğünde sunulan program, İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Başakşehir Okulları Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak için canlı yayına katıldı. Demirbaş’ın çocuklara seslenişinden sonra, İlkokul öğrencilerine ZOOM ile bağlanılarak birbirinden eğlenceli gösterileri canlı yayında izlendi.

ÖĞRETMENLER ŞİİR SESLENDİRDİ

Daha sonra Müzik öğretmeni Didem Doru yayına bağlanarak piyano ile çocuklar için müzikler seslendirdi. Edebiyat Öğretmeni Kezban Karaca çocuklara bir şiir seslendirerek duygularını aktardı. Programın devamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılına özel ilçe genelinde düzenlenen resim yarışmasının sonuçlarını aktaran Resim Öğretmeni Hatice Köse, “Katılım beklediğimizden de yoğundu, Kayseri’den İstanbul’a, Adana’dan Edirne’ye Ülkemizin dört bir yanından onlarca katılım gösteren tüm çocuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

YARIŞMANIN KAZANLARI İÇİN AĞAÇ BAĞIŞI YAPILDI

Başakşehir Okulları tarafından her hafta sonu düzenlenen ve ailelerin severek katıldıkları Quizizz adlı bilgi yarışması, bu hafta 23 Nisan’da çocuklara özel olarak yapıldı. Bu yarışmada ilk 10 sıradaki yarışmacıların adına TEMA vakfına ağaç bağışı yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılına özel bir canlı yayın programı hazırladık. Canlı yayında tören akışı işlenirken, 23 Nisan Coşkusunu evde çocuklara en güzel şekilde yaşatmamıza destek olan sevgili velilerimizin katkıları ile sosyal medya hesaplarımızdan da birçok gösteri videosu yayınladık. Halkoyunları oynandı, piyano eşliğinde dans eden öğrencilerimiz oldu, İngilizce öğretmenlerimizin yabancı ülkelerde yaşayan arkadaşlarından çocuklarımıza gelen mesajlar yayınladı. Desteklerinden dolayı tüm velilerimize, özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize ve en çokta günün kahramanları çocuklarımıza gönülden teşekkür eder, bir kez daha bayramlarını kutlarım. ”dedi.

‘’HERKESİN EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK’’

Program sonunda Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva da duygularını aktararak çocuklara seslendi. Kozuva, ‘’Yaşadığımız korona virüs salgını sebebiyle hayatımızda önemli kısıtlamalar yaşıyoruz. Korunmak ve korumak için dışarıya çıkmıyor, evde kalıyor, hayatı eve sığdırıyoruz. Siz değerli çocuklarımız eğitim öğretimden geri kalmıyor, uzaktan eğitimlerinize devam ediyorsunuz. Hayatı eve sığdırdığınız bu değerli zamanlarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılını coşku ve heyecanla yaşatabilmek için, Müdürünüz Kıvanç Dizman Ekibi ile birlikte, sizlere bir program hazırladı. Uzakta da olsanız, çocuk bayramınızı yürekten yüreğe aktarmak istedi ve güzel bir program sergilendi. Hepinizin heyecanı gözlerinizden belliydi. Ayrıca özverili çalışmalarınız gözden kaçacak gibi değildi. Yayını izleyen tüm bölge halkı inanıyorum ki 23 Nisan Coşkusunu sizinle birlikte hissetti. Herkesin emeğine, güzel yüreğine sağlık. Çocuklarım; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Siz bugünün çocukları yarının büyüklerisiniz. Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz. ”diyerek sonlandırmak istiyorum. Sağlıcakla kalın.’’ Dedi.