Başakşehir Koleji tarafından düzenlenen Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı ile Anneler Günü Kutlama programında öğrenci ve velileri ağırlandı.

13 Mayıs 2018 Pazar günü saat 10:00’da Hawthorn Suites By Wyndham Otel’de Başakşehir Koleji Okul Yönetimi tarafından düzenlenen kahvaltı programında, öğrenci ve veliler ağırlandı. Anneler Günü’nün de kutlandığı programda, öğrenciler velilerine muhteşem bir gösteri sundu. Düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN PUAN ORTALAMASI 425’’

Programın açılış konuşmasını Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun gerçekleştirdi. Kolejin akademik başarısından bahseden Dursun, “Kurulduğumuz günden beri akademik anlamda bölgenin en iyi okulu olduğumuz, resmi sınav sonuçlarına göre tescillenmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Orta Öğretim yerleştirme (TEOG) sınavına göre okulumuzun yüzde 30’u Fen Lisesi’ne yerleşmiş ve okulumuzun tüm öğrencilerinin puan ortalaması 425 olmuştur” dedi. 

“BAŞARILI OKUL OLABİLMEK ERDEMLİ BİREY YETİŞTİRMEKTEN GEÇER’’

Gelecek yıl da aynı başarıyı yakalamak istediklerini dile getiren Dursun, “Başarılı okul olabilmek için sadece akademik başarı yeterli değildir. Başarılı okul olabilmek, geleceğe her daim hazır, özgüveni yüksek, problem çözme kabiliyeti edinmiş ve her şeyden önemlisi ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirmekten geçer. Bunun için de her geçen gün kendimizi yeniliyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu doğrultuda okulumuzun misyon ve vizyonunu anlayabilmiş, kendini kaliteli insan yetiştirmek için geliştiren dinamik eğitim kadromuzla ve güler yüzümüzle karşınızda olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘’BÖLGENİN EN KAPSAMLI OKULU OLACAK’’

Yakın zamanda Kapaklı sınırları içerisinde kurulacak olan yeni kampüs hakkında da bilgiler veren Mustafa Dursun, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; “Çerkezköy Pınarça yolu üzerinde Kapaklı sınırları içerisinde 9300 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz modern binamız bir aksilik olmazsa 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde hizmete girecek. Yeni eğitim kampusumuz modern dersliklerin yanı sıra sosyal donatı alanlarıyla da bölgenin en kapsamlı okulu olacak. 3 boyutlu sunum sınıfı, uzay gözlem ünitesi, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, her yaş grubu için ayrı giriş çıkışları ve oyun alanlarıyla bölgemize değer katacaktır. Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında Çerkezköy’e açacağımız Açı Özel Eğitim Kursu ile üniversiteye hazırlıkta çok tecrübeli bir kadro ile hizmet vermeye başlayacağız”  

“VELİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Dursun’un ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer kürsüdeki yerini aldı. Başarının sadece okulda değil, aile yaşantısında da yakalanması gerektiğini belirten Kaymakam Yüzer, “Eğitim 3’lü bir sac ayağından oluşur. Bunlar öğrenci, okul ve ailedir. Başakşehir Koleji ilçemiz için büyük bir değer. Aile ve veli olarak sorumluluklarınız çok büyük. Onlarla birlikte araştırma yapmak zorundasınız” dedi. Anneler Günü’nü de kutlayan Kaymakam Yüzer, “Kadına, bizim dinimiz ve kültürümüz kadar değer veren başka bir medeniyet yok. Bütün Annelerin anneler gününü kutluyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

MİNİKLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Konuşmacıların ardından minikler sahneye çıktı. 2/A sınıfından Furkan Candemir, 2/B sınıfından Ali Taşyürek ve 4/A sınıfından İnci Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okurken, İngilizce Öğretmeni Burcu Kaya tarafından hazırlanan 1/A sınıfı öğrencilerinin İngilizce gösterisi de velilerin beğenilerine sunuldu. Miniklerin gösterilerini heyecanla izleyen veliler, öğrencilerin sahne performanslarını an be an kameralara kaydetti. Gösterilerin ardından öğrenciler alkış yağmuruna tutuldu.