Jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele, en iyi narkotik polisi anne, 6284 sayılı Kanun ve KADES-UYUMA isimli programlar hakkında bilgilendirilme yapıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, internet dolandırıcılığı, parola güvenliği ile sosyal medya kullanımında dikkat edilecek hususlar konularında eğitim verdi.

Bugün saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde ilk olarak Kadın Acil Destek Hattı (KADES) uygulaması ve 6284 sayılı kanun anlatıldı.

KADES HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Jandarma ekipleri, KADES Uygulamasının aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulama olduğu hakkında bildirildi. Ayrıca KADES uygulamasının kullanımını anlatan ekipler, 6284 sayılı Ailenin Korunması Kanunu’ndan da bahsetti.

KURSİYERLER BİLGİLENDİRİLDİ

Eğitimde Narkotikle Mücadele Kısım Amirliği ekipleri de En İyi Narkotik Polisi Anne Projesiyle ilgili kursiyerleri bilgilendirdi. Bu projenin 2018 yılından bu yana yürütüldüğünü ifade eden ekipler, “Madde bağımlılarıyla yaptığımız görüşmelerde madde bağımlılarının ilkokul mezunu olduğu ve genelde annesinin ev hanımı olduğu şeklinde bir istatistik oluşuyor. Herkesin çocuğu önemli, herkesin çocuğu kıymetlidir.

“UYUŞTURUCU EN BÜYÜK TEHLİKEDİR”

Projemizin ismi ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Projesi olmasına rağmen kadın-erkek fark etmeden tüm vatandaşlarımızı uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili bilgilendirmek istiyoruz. Uyuşturucu terör örgütlerinin önemli finans kaynağıdır. Uyuşturucu sorunu özellikle genç nesilleri tehdit ederek toplumların geleceğine zarar verir. Uyuşturucu kullanma yaşı son zamanlarda 16-17’lere kadar düşmüştür. Kısacası son beş yılda kullanım miktarı ise 6-7 kat artmıştır. Uyuşturucu genç nesillerimizin gelecekteki çok büyük tehlikedir” dedi.

UYARIDA BULUNULDU

Eğitim faaliyetinde; uyuşturucu kullanımı bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk ergen iletişimi, bağımlılık sonucunda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi. Ekipler, “Hiçbir aile çocuğuna madde bağımlılığını yakıştırmaz. Çocuklarımıza güvenmeliyiz ama yaptıkları hareketlere, buluştukları kişilere dikkat ederek gözlem altında tutmalıyız” uyarısında bulundular.

Veliler aile içi iletişim konusunda bilgilendirildi Veliler aile içi iletişim konusunda bilgilendirildi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, internet dolandırıcılığı, parola güvenliği ile sosyal medya kullanımında dikkat edilecek hususlar konularında eğitim verdi.