Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi

Kapaklı Gazetesi – Gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Dilka-Best Group Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Köksal, ülkenin içerisinden geçtiği ekonomik kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“EKONOMİK KRİZ EN ÇOK BÖLGEMİZİ ETKİLEMEKTEDİR”

“Son süreçte yaşanan ekonomik durum hepimizin malumu” diyen Köksal, “Bizler Çerkezköy’de bu krizi daha derin hissediyoruz. Daha derin hissetmemizin sebebi ise, bu bölgenin bir sanayi şehri olmasıdır. İlçemizde faaliyet yürüten çok sayıda fabrika ve iş kolları vardır. Malumunuz olduğu üzere şahsen benimde ortakları arasında yer aldığım DİLKA – BEST GROUP ilçemiz ve çevre illerde faaliyet yürüten fabrika ve işyerlerine çeşitli pozisyonlarda eleman temin eden bir ticari kuruluştur. Her ne kadar fabrikalarda, çeşitli iş yerlerinde çalışıyor olsalar da bizim temin ettiğimiz elemanların maaş üniforma vs. gibi özlük işleri şirketimiz üzerinden yürütülmektedir.

Dolayısı ile çalışanlarımız sıkıntılarını bizlerle paylaşmaktadır. Bölgemiz geniş iş imkanlarına sahip olmakla birlikte son zamanlarda yaşanan ekonomik krizi yine en çok bölgemizi etkilemektedir. Maalesef çalışanlarımızın büyük bir kısmı asgari ücretle çalışan kesimdir” dedi.

“TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR”

Yaşanan sorunların herkesin ortak sorunu olduğunu belirten Köksal, “Alım gücünün her gün düşmesi, mülteci sayısının artması ile iş alanlarının daralması ve ucuz iş gücünün oluşması var olan sorunları daha da çoğaltmaktadır. Biz çalışanlarımızın içinde bulunduğu ekonomik sorunların bir nebze hafifletilmesi için iş yerleri ile yaptığımız görüşmelerde işverenlerinde zor durumda olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Yaşanan sorunlar hepimizin ortak sorunudur. Bizler iktidardan elle tutulur somut çareler çözümler beklemekteyiz. Ancak iktidar sürekli gündem değiştirerek çalışanların ezilenlerin hakkını korumaktan uzak bir görünüm çizmektedir. İktidar çaresiz olabilir ancak Türkiye çaresiz değildir. Vakti geldiği zaman Türkiye çaresini bulmayı da bilecektir” ifadelerini kullandı.