CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ülkem Uruk, CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı'nda milletvekilliği aday adaylığını duyurmak ve kendini tanıtmak için CHP Kapaklı üyeleri ile buluştu. Düzenlenen buluşmada CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın hoş geldin konuşması ardından Uruk milletvekilliği aday adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Uruk, "Kadınların gücüyle gençlerin de dinamizmiyle biz bu işi bitirerek 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu kesinlikle başa getireceğiz." dedi.

uruk-chp-milletvekili

"ÇOK HEYECANLANDIM"

Mustafa Ülkem Uruk’un milletvekili aday adayı olduğu için heyecanlandığını dile getiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Bayram havasında gümbür gümbür seçime ve finale doğru gidiyoruz. Uzun yıllar hayal ettiğimiz iktidar yolunda ilerliyoruz. Bizleri bu süreçte ziyaret eden milletvekilleri aday adayları yavaş yavaş gelmeye başladı. Uzun sürelerden beri bizlere söylenen 'hep gençlerin önünü açalım' oldu. Maalesef gençlerin önünü açalım diyenler bizlerden çok çok büyük abilerimdi çok çok sağolsunlar, varolsunlar. Bugün çok değişik ve beni de heyecanlandıran bir ziyaret gerçekleşti. Gerçekten cümleleri kurmakta zorlanıyorum. Değerli arkadaşımın, kardeşimin de artık bir milletvekili adayı olmasını duyduğum andan itibaren çok heyecanlandım. Kendisi uzun yıllardan beri zaten partinin içerisinde önemli görevlerde yer aldı ve bu bayrağı hep beraber göğüsledik.’’ ifadelerini kullandı.

‘’GENEL BAŞKANIMIZIN BİRÇOK GÖREVDE YANINDA YER ALDIM’’

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinde kendini tanıtarak konuşmaya başlayan Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ülkem Uruk, ‘’İkinci evim olarak gördüğüm ve sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum. Ben Çorlu Gençlik kolları Başkanıydım, 4-5 sene görev yaptım. Ondan sonra Çorlu ana kademe İlçe yöneticiliği yaptım. Son olağan kurultayda ise CHP Genel Merkezinde Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alıyorum. Seçimde son 50’li günlere girdiğimizde şunu görüyorum ki CHP’nin bu iktidar yolculuğunda, yolculuğun bir paydaşı olarak Milletvekili Aday Adayı olarak bu sürecin paydaşı olmanın mutluluğunu da yaşıyorum. Görevim gereği CHP’de dış işlerden sorumluyum. Çok fazla yurtdışı örgütümüz ile bir araya geldim. Aynı zamanda genel başkanımızın birçok görevde yanında yer aldım.’’ dedi. 

Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun

uruk-chp-milletvekili-1

‘’YURTDIŞINDAKİ GENÇLER ÇOK MU RAHAT, HİÇ ALAKASI YOK’’

Türkiye’de siyasetin değiştiğinden bahseden ve gençlerin yurtdışına gitmesine değinen Uruk, ‘’Bu bir buçuk sene içerisinde bütün bölgelerimizi çokça gezdim. Siyasetin dilini değiştirdiğimizden beri Kemal Bey’in yeni siyaset anlayışını Türkiye’ye getirdiğinden beri insanları aynı şemsiye altında topladığından beri Türkiye çok değişti. Türkiye’de yaşayan herkesin tek bir isteği var; adalet, demokrasi ve refah içinde bir ülkede yaşayabilmek. Başka bir talebimiz yok. Bizi birleştiren ortak nokta bu. Yaklaşık 500 bin gencimiz son seçimlerden bu seçime kadar yurtdışına gitti. Bu gençler şu anda oy vereceği günü sandık başında bekliyor. Neden refah içindeler mi, çok mu rahatlar, çok mu mutlular orada olmaktan? Hiç alakası yok. Bu ülkenin şartları, demokrasinin eksikliği, tek adam rejiminin getirdiği eksiklikler, bu içine girdiğimiz dar boğaz bizi bu şartlara itti. Şimdi geri dönmek için gün sayıyorlar.’’ diye konuştu.

‘’NÜFUSUN %52’Sİ 35 YAŞIN ALTINDA’’

Mecliste bulunan en yaşlı partilerden biri olduklarını ifade eden Uruk, ‘’Neden aday oldum ben? Şimdiki milletvekillerimiz işini eksik yaptığından mı? Daha iyi yaparım iddiası ile mi aday oldum? Bunlardan değil bugün nüfusun %52’si 35 yaşın altında. Genç kitle nüfusun yarısından fazla Türkiye’de insanlar benzerlerine oy veriyor. İnsanlar bizi temsil ederken bu insanlar aynı şekilde mecliste temsil edilmeli. Meclisin en yaşlı iki partisi kim biliyor musunuz? Bir İYİ Parti ikincisi ise biziz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Meclisi gençleştirmemiz için bir iddia ortaya koymalıyız.’’ şeklinde konuştu.

‘’TEKİRDAĞ’I TEMSİL ETMEYE HAZIRIM’’

Türkiye’de gençleri yüreklendirmenin öneminden bahseden Uruk, ‘’Bundan birkaç sene önceye kadar gençler için hep apolitik oldukları söylenirdi. Gençler bu ülkenin en politik insanları. Gezi Parkı’nı hatırlıyor musunuz? Çok yakında bir deprem felaketi yaşadık. Buradaki afet koordinasyon merkezinde de Türkiye’nin her yerinde de gençler gece gündüz o yardım tırlarını yüklediler. Gönüllü olarak kimse onları çağırmadığı halde bu politik olmanın bir gereği. Sizlerle ve bizlerle aynı metodlar ile siyaset yapmıyor olabilirler. İlçe başkanlığına gelip burada görev almıyor olabilirler ama zaten dünyanın ritmi de değişti. Bu hızla, bu örgütlenme modeli ile biz zaten yetişemeyiz. O yüzden yeni bir siyaset anlayışı belirlememiz lazım. Gençleri biraz daha cesaretlendirmemiz lazım. Bunun da bir adımı olarak tabi ki kendimi kurtarıcı olarak görmüyorum ama gençlerin önünü açabilmek adına bu aday adaylığı başvurusunu yapmayı çok kıymetli görüyorum. O yüzden bu yola çıktım ve ben bu göreve talip olduğumu açıklıyorum ve parlamentoda Tekirdağ’ı temsil etmeye hazır olduğumu düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’13.CUMHURBAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’’

13. Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade eden Uruk, ‘’Pazar filelerinin nasıl dolduğunu, çocuklarının kantin ücretlerinin geçen sene ne kadar olduğunu şimdi ise ne kadar olduğunu anneler biliyor seçim günü de anneler gününe denk geliyor o yüzden kadınların gücüyle gençlerin de dinamizmiyle biz bu işi bitirerek 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu kesinlikle başa getireceğiz.’’ dedi.