Tekirdağ’da, Emin Tekstil yöneticisi Elif Nalbant, Emn Denim firmasını CİMER’e şikayet etti. Fakat Nalbant’ın kendi firması denetimden geçti ve ceza yedi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, kumaş boyama ve pigment baskı faaliyetlerinde bulunmak üzere 1986'da Tekirdağ Ergene'de kurulan Emin Tekstil firması, 2013'te ikiye ayrıldı. Malatyalı Nalbant Ailesi'nin ikinci kuşağı arasında uyuşmazlık çıkınca, birinci firma Emin Tekstil, ikinci firma ise Emn Denim olarak faaliyete geçti.

1 MİLYON LİRA ATIKSU ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN FİRMAYI ŞİKAYET ETTİ

Arıtma tesisi de Emin Tekstil firmasında kaldı. Emin Tekstil yöneticisi Elif Nalbant, aylık 800 bin ila 1 milyon lira atıksu tesisi ücretini ödemeyen Emn Denim firmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği ve Bakanlık ile CİMER'e şikayet etti.

cevre-ceza-1

Başkan Çetin: Aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz Başkan Çetin: Aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz

 “BİZ HAKKIMIZI NEREDE ARAYACAĞIZ”

“Kirli su arıtılmadan Çorlu deresine akıtılıyor” diyen Nalbant'ın kendi firması denetimden geçti ve ceza kesildi. Yaşanan duruma isyan eden Nalbant, “250 kişiye istihdam sağlayan bir firmayız. Bazı kişilerin baskısıyla, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatı varmış gibi, bize uygulatılan cezalardan, adaleti yanıltmalarından tükendik. Biz hakkımızı nerede arayacağız?

“CUMHURBAŞKANIYLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI VAR”

Eski ortaklarımızın odasında Cumhurbaşkanıyla çekilmiş fotoğrafları var. Bu fotoğrafları gören memurlar, baskı altında işlem yapmıyor. ‘Çevre duyarlılığı yapmayın' diye fırça yiyoruz! Çevreyi kirleten fabrikanın kapanmaya kadar ağır cezası var. Ama dokunan yok.” dedi.