24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Pazartesi günü saat 10.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına bir mücadele ortaya koyduğunu dile getirerek, “Mücadele ortaya koyan tüm emekçi arkadaşlarımın basın bayramını kutluyorum. Kolaylıklar, başarılar diliyorum. Basın Bayramınızı kutluyorum” dedi.

“YENİ SEÇİM DÖNEMİNİN HAZIRLIKLARI BAŞLAYACAK”

Akay, “Çerkezköy için çalışmaya devam ediyoruz. 9.5 yılı geride bırakmak üzereyiz. 7 ay gibi bir görev süremiz kaldı. Artık hem işlerimizi toparlıyoruz, hem de yeni seçim döneminin hazırlıkları başlayacak. İnşallah Çerkezköy’e bölgemize hayırlı olur” dedi.  

“MASAYA YATIRACAĞIMIZ GÜNLER GELECEK”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akay, Çerkezköy’ün il olması konusuyla ilgili soruya “Türkiye’de bu gündem bir cümleyle ortaya çıktı. Bir cümle kuruldu. Bu zaman zaman neredeyse senede bir defa, bir buçuk senede bir defa ortaya çıkan bir söylemdi. Dolayısıyla her söylem ortaya çıktığında aslında biz fikirlerimizi ortaya koyuyoruz.

Fikirlerimizi Çerkezköy’ün, bölgede nüfus gelişimi en hızlı olan bu büyük ilçenin kapasitesinin il olmayı hak ettiğini, Tekirdağ’ın bugüne kadar büyükşehir olma yolunda da nüfusunu en yoğun artıran, yüzde 8-9 büyümelerle bölgenin en hızlı büyüyen ilçesi ve il olmayı hak eden kenti olduğunu ifade ediyoruz.

Zaman zaman ‘il olma’ söylemleri ortaya çıkıyor. Kendi adıma sadece o söylemler üzerinden hareket etmeyi çok doğru bulmadım. Siyasi harita çizme metodlarıyla bölgede bir il yaratıyor olmanın ne bölgeye, ne Çerkezköy’e bir faydası yok. Umut ediyorum bu noktada ilerler. Yine ortaya bir haber atıldı. O haber ortaya atıldığından beri ses yok, seda yok. Dolayısıyla bizim bunu daha ciddi, daha uzun boylu mutlaka masaya yatıracağımız günler olacaktır” cevabını verdi.

“GÜN OLA HARMAN OLA”

Büyükşehir’den meclis üyelerine yönelik eğitim Büyükşehir’den meclis üyelerine yönelik eğitim

Basın mensuplarının önümüzdeki dönemde Çerkezköy Belediye Başkanlığına mı yoksa Büyükşehir Belediye Başkanlığına mı aday olacağı sorusunu yanıtlayan Akay,  yerel seçimlere 7-7 buçuk ay kaldığını, sürecin her ne kadar kısa gibi görünse de uzun olduğunu belirterek, “Süreç benim sadece Çerkezköy Belediye Başkanı olduğum, Çerkezköy’e dair yapılacak çok yoğun işlerin içerisinden geçtiğimi, bunları tamamlamam gerektiğini söylüyor. Bunun dışında ortaya böyle bir atmosfer yokken herhangi bir beyanda bulunmak doğru da değil, gerçekçi de değil. Gün ola harman ola” dedi.

DÜĞÜN SALONLARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İlçede devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay, Atatürk ve Öztrak Caddelerinde altyapı işinin tamamlandığını her iki caddede de üstyapı çalışmalarında neredeyse sona gelindiğini belirterek, “En son Köşem Meydanı yeniden vatandaşın hizmetine açıldı. Geçtiğimiz hafta kütüphaneyi açtık. Halk Ekmek Fabrikası üretime devam ediyor. Bir asfalt ihalesine çıktık. Ağustos ayından itibaren asfalt çalışmaları başlayacak. Önemsediğim işlerden iki tanesi de Yıldırım Beyazıt Mahallesi ve Kızılpınar Mahallesi Düğün Salonu yapım çalışmaları. Her iki salonumuzun inşaatı devam ediyor. Düğün salonlarımız bir aksilik olmaz ise 3-4 ay sonra hizmete açılacak” ifadelerini kullandı.  

YILSONUNA KADAR TOPARLANACAK

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda 2. Etap çalışmalarının Kent Ormanının ihalesine çıktıklarını söyleyen Akay, “Yürüyüş yolları gibi tüm alanlar harekete geçiyor ve 3-4 sonra muhtemelen tamamlanmış olacak. O bölgede bir Biyolojik Gölet yapacağız. Şu anda onun ihalesine hazırlanıyoruz. Yılsonuna kadar bütün bunları toparlamayı planlıyoruz. Birçok kalemde işimiz var. Kasım ayı sonuna kadar muhtemelen bunların tamamını toparlayarak yeni dönemdeki yeni sürece doğru siyasetin rüzgarına kendimizi bırakmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

EKMEK ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Çerkezköy’de geçtiğimiz haftalarda ekmeğe zam gelmiş ancak Halk Ekmek 3 TL’den satışa sunulmaya devam etmişti. Basın mensuplarının “Halk Ekmeğe zam yapılacak mı?” sorusunu yanıtlayan Akay, Temmuz ayı sonuna kadar Halk Ekmek satışlarının 3 TL’den devam edeceğini dile getirdi. Halk Ekmek’in bugün 9 noktada, tek vardiyada günlük 22 bin-23 bin civarında ekmek ürettiğini söyleyen Akay, “Hedefimiz Ağustos ayının ikinci yarısıyla beraber çift vardiyaya dönüp üretim kapasitemizi 45 bin - 50 bine çıkarmak.

Şu anda saat 11.00’da açılan büfeler sabah 08.00-09.00 gibi açılmaya başlayacak, akşama kadar satış gerçekleşecek. Ağustosun ikinci yarısında 45 bin – 50 bin bandına çıkarak satışlarımıza devam edeceğiz. Ekmek çeşitliliği artacak. ‘Çerkezköy’ü sağlıklı ve ucuz ekmekle buluşturmak’ hedefinden şaşmadan bu işi yapacağız” dedi. 

SATIŞ NOKTALARININ SAYISI ARTACAK

Çerkezköy’de 200 gram ekmeğin 7 TL olduğunu anımsatan Akay, “Biz 220 gram ekmeği 3 TL’den satmaya devam ediyoruz. Ağustos ayından sonra gramajda bir değişiklik olmayacak ama fiyat konusunda da yine ucuz kalarak bir fiyat değerlendirmesi yapacağız. Ucuz ve sağlıklı ekmeği satmaya devam edeceğiz. Kapasitemizi en az 2 kat artıracağız. Hedefimiz 9 olan satış noktası sayısının artırmak ve saat aralığını daha fazla açmak” ifadelerini kullandı.  

“AYFER HANIMI VE BEYAZ LİSTEYİ DESTEKLİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde cumartesi günü yapılacak delege seçimlerini değerlendiren Akay, “Benim aklımda desteklediğim biri varsa bunu açık açık ifade ederim. Eğer yoksam zaten yokumdur. Benim yolum çok açık. Parti içerisinde beraber yol arkadaşlığı yaptığım insanlar var. Mevcut ilçe başkanımız Ayfer Dönmez de bunlardan birisi.

Geçmiş dönemde ben ilçe başkanıyken, kadın kolları başkanıydı. Belediye başkanı oldum, meclis üyemizdi. Yine belediye başkanıyım, ilçe başkanımız oldu. Ayfer hanım yeniden bu göreve talip. Onun bu işe devam ettiği yerde, beraber mücadele ettiğimiz tüm arkadaşlarımızın aynı noktada olduğu yerde ‘Ben çekimserim, iki tarafa da eşit mesafedeyim’ diyecek halim yok. Ben Ayfer hanımın yanındayım. Ayfer hanımı ve beyaz listeyi destekliyorum.

Bu cümleyi sade bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak kendi üyelerimize söylüyorum. Dolayısıyla alınmak isteyen alınabilir, darılmak isteyen darılabilir. Benim için hiçbir önemi yok. Benim parti içerisinde duruşumu, tutumumu bilen herkes tavrımın ne olduğunu aşağı yukarı bilir. Tavırlarımı da ifade etmem noktasında bir Cumhuriyet Halk Partisi noktasında bir anormallik yok. Ayfer hanımın yanındayım” dedi.