Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması – Pastacılık ve Çikolata Festivali’nde minyatür kategorisinde yarışmaya katılan Çerkezköy Yalı Restaurant Pasta Şefi Dilek Pehlivan, yaptığı çalışma ile altın madalyanın sahibi oldu.

Tamamı el işçiliği ile yapıldığı ‘Gizemli Raflar’ isimli çalışma, özgün tasarımı, konusu, hassas işçiliği ve gerçeğe yakın dokusu ile festivalin en dikkat çeken çalışmaları arasında yer aldı.

500 PASTA ŞEFİ YARIŞTI

İki gün süren festivale dünyanın her yerinden 500’ün üzerinde pasta şefi katıldı. 15 ayrı kategoride yarışılan yarışmada pastacılık adeta görsel bir festivale dönüştü. Etkinlikte Türk pastacıların yanı sıra Avrupa ülkeleri, İran, Irak ve Azerbaycan’dan katılan pastacılar da hünerlerini sergiledi.

USTA JÜRİ’NİN KARŞISINA ÇIKTILAR

Özgün tasarımların sergilendiği pasta yarışmasının jürileri arasında; Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, Dünya’da 5 Altın Madalyayı tek bir yarışmada aynı anda alma özelliğine sahip Türk Şef Tuba Geçkil, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Jeton Taravari yer aldı.