Sanayiciler için önemli bir hizmet olan Türk Eximbank Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) İrtibat Bürosu yapılan törenle açıldı.

ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Binasında hizmet verecek İrtibat Bürosunun açılışı için tören düzenlendi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.

‘’SANAYİCİLERE YENİ BİR PERSPEKTİF KAZANDIRACAK’’

Törende bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi; ‘’9 Ocak 2018’de Türk Eximbank yetkililerimizle bir arada bu salonda yaptığımız toplantıda birlikteliğimizin yeni bir ivme kazanması, bölgemiz ihracatçılarına yeni bir atılım ve dönüşüme yol açmasını dileğimizi belirtmiştik. Bugün bu anlamda bu dileğimizin ilk ciddi adımını hızlı bir şekilde atarak, Türk Eximbank ÇOSB İrtibat Bürosunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Türk Eximbank’ı ve çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bölgemiz, zaman zaman ifade ettiğimiz üzere,  ülkemiz ekonomisi için yaklaşık 20 milyar dolarlık bir cironun gerçekleştiği çok ciddi bir üretim alanıdır. Bu çerçevede;  Eximbank’ın çok değerli Genel Müdürü ve heyetine, bölgemize verdikleri önem çerçevesinde, bu irtibat bürosunun açılışına gösterdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gönlümüz bu irtibat bürosunun ardından bölgemize Türk Eximbank’ın bir şubesinin açılmasından yanadır. Umut ediyoruz ki, bu irtibat bürosunun ardından bu şubenin açılışını da kısa zamanda gerçekleştiririz. Bölgemiz sanayicilerinin Türk Eximbank ile olan çalışmalarını hızlandıracak bugünkü irtibat bürosu açılışının bölgemiz sanayicilerine ayrıca yeni bir perspektif kazandıracağına inanıyorum.” 

‘’TEKİRDAĞ’A TOPLAM 316 MİLYON DOLAR DESTEK VERDİK’’

Daha sonra kürsüye gelen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ‘’Türkiye’deki ihracat kredilerinin yüzde 46’sını biz veriyoruz. İşimizin önemli bir kısmı kredi diğeri de sigorta. 840 ihracatçımıza Eximbank’ın kredisini kullandırdık. İhracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu fon desteğini de sağlıyoruz. Türkiye ekonomisi kabaca yüzde 7 büyürken, Türkiye ihracatı yüzde 10 büyüdü. Bu büyümede hükümetimizin desteğini de çok gördük. 2018’de 46 milyar dolarlık hedef belirledik fakat bakanımız bu hedefi 50 milyar dolara çıkarın dediler. Biz de bize verilen her hedefi yakalamak adına çok çalışacağız. Tekirdağ’a toplam 316 milyon dolar destek verdik. 517 firmanın 172’si müşterimiz kredilerin yüzde 18’i ise orta-uzun vadeli. Bu coğrafyada açtığımız irtibat bürosu cidden çok önemliydi bu önemin biz de farkındayız.” Dedi.

‘’ÇOSB BÖLGEMİZİN EN ÖNEMLİ SANAYİ ALANLARINDAN BİRİSİ’’

Açılış töreninin bir diğer konuşmacısı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan oldu. ÇOSB’nin faaliyetlerinin ve yatırımlarının öneminden bahseden Vali Ceylan,  “ÇOSB bölgemizin en önemli sanayi alanlarından birisi. ÇOSB tarafından, son yıllarda yapılan sosyal faaliyet yatırımları ve eğitim yatırımları ile ciddi çalışmalar hayata geçiriliyor. Burada önemli ve değerli sanayicilere sahibiz. Eximbank ile beraberde sanayicilerimiz daha efektif şekilde çalışmış olacaklar. Önümüzdeki zamanlarda yeni bir şube ile Tekirdağ’da ki sanayi ve ticaretin gelişmesi için katkılarda da bulunacaklardır. Böyle bir hizmeti getiren ÇOSB ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a da teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

AÇILIŞ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından İrtibat Bürosunun açılış protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.