Kapaklı Gazetesi - Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı (TEK-İF 2019), Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde törenle açıldı.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen 4. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ile firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

FUAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde saat 10:00’da gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, programın açılış konuşmasını Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen yaptı. Program Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ayhan Arslan’ın konuşması ile devam etti. Fuar hakkında kısa bir bilgi veren Arslan, fuar yeri olarak Kapalı Pazar Yeri’ni tahsis eden Başkan Akay’a teşekkür etti. Program Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in selamlama konuşması ile devam etti.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da istihdamın önemine dair yaptığı konuşmasında fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından 4 kategoride ödüller verildi. 2018 yılında en çok çalışanı olan B/S/H ev Aletleri, Şık Makas Giyim ile Arçelik A.Ş.’ye, istihdamını en çok artıran Arçelik A.Ş., Şık Makas Giyim ve Çetin Sosyal Hizmetler’e, kadın istihdamı en fazla olan Şık Makas Giyim, Bony Tekstil ve Moda Vizyon’a, 2019 yılı Haziran ayı kayıtlarına göre engelli açığı olmayan ve kontenjan fazlası engelli çalıştıran Yünsa Yünlü Sanayi ve Tic. A.Ş., Sistem Alüminyum, Bross Tekstil’e ödülleri verildi.

FUARI GEZDİLER

Ödül töreninin ardından Kapalı Pazar Yeri’ndeki fuar alanında kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Mehteran Takımı gösterisi ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından protokol üyeleri fuarı gezdi. Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde açılan fuar, 9 Ekim Çarşamba günü de açık kalacak.