Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yıldönümü dolayısıyla “Mustafa Kemal’le Bin Gün – Latife” adlı tiyatro oyunu 8 Kasım Perşembe günü Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi ev sahipliğinde Nezihe Araz’ın aynı isimli romanından uyarlanan oyunda, Latife Hanım’ın hikayesiyle birlikte Kurtuluş Savaşı yılları, Cumhuriyet’in ilanı ve küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu konu ediliyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada 8 Kasım Perşembe günü saat 20.00’da ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyuna tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.

TİYATRO KONUSU 

Oyunun konusu ise şöyle: “Latife Uşakizade, iyi öğrenim görmüş soylu bir ailenin kızıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya aşıktır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın İzmir’de olduğu bir dönemde kendisini ziyaret eder ve zor da olsa kendisini gösterir. Paşa, bu deli dolu kızdan ve ilgisinden hoşlanır. Evliliğe giden süreç böyle başlar. Fakat Latife, Gazi Mustafa Kemal Paşa ile değil, bir ulus ile evlendiğini çok sonra anlayacaktır. Bir ulusun adıyla özdeşleşmiş bir kahraman ile evli olmak taşınması çok zor bir durumdur. Nitekim bunu taşımak imkansızlaştığında evlilik bitecektir. Biten evliliğin ardından dahi Latife uzaktan uzaktan aşkını sürdürür. Paşa hayata gözlerini yumduğunda Latife de aslında hayatına son vermiştir. Sonrasında yaşadığı o yıllar hayat değildir. Gözlerini kapayacağı ve Paşası ile buluşacağı günü bekler…”