Çerkezköy Tema Vakfı Temsilciliği,  21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

TEMA Vakfı bu yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü’nünde iklim, toprak, su ilişkisine ve ormanların yaşamsal önemine dikkat çekerek kutladı. Bu kapsamda Çerkezköy Tema Vakfı Temsilciliği de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERE ROZETLERİ TESLİM EDİLDİ

Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Kızılpınar İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerinden Tema Vakfı Gönüllüsü olan Düş Bahçesi ve Ayçiçeği sınıflarının öğrencilerine Tema Vakfı Gönüllü Kartları ve rozetlerini teslim edildi. 10 şube, toplam 193 öğrenci bulunan okulun diğer sınıfları da Tema Gönüllüsü olmak için formları doldurup teslim etmeye devam ediyorlar.

‘’ÖĞRENCİLERİN BİLİNÇLİ OLMASI BENİ MUTLU ETTİ’’

Düzenlenen etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Tekirdağ Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan, ‘’Orman Haftası kapsamında tüm okul öğrencilerimize; sevgili öğretmenlerimiz Tenzile Pelin Karakaş ve Sevinç Erol ile birlikte bu eğitimi gerçekleştirdik. Orman ve ormanın içindeki canlı çeşitliliğine dikkat çektik. Ormanın sadece ağaçlardan ibaret bir yaşam alanı değil içindeki canlılarla beraber işleyen bir yaşam alanı olduğuna dair çeşitli canlı türleri ile ilgili örnekler verdik. Okuldaki öğrencilerimizin doğa koruma ve orman sevgisi konusunda bu kadar bilinçli olması beni ayrıca çok mutlu etti. Kızılpınar İlkokulu Ana Okulunun benim gözümde ayrı bir yeri var çünkü okulun 10 şubesi de Tema Vakfının Minik Tema Eğitim Programı’na dahil oldu" dedi.