Kapaklı Gazetesi - Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 100. yıl dönümünde Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile “Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panele Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş gerçekleştirdi.

MİLLİ DUYGULARA HİTAP ETTİLER

Milli mücadelenin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi ve Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panelin moderatörlüğünü Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil yaptı. Milli Mücadele Kahramanı Doğu Cephesi Kumandanı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ilk ve en büyük destekçisi merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir de panele konuşmacı olarak katıldı. Timsal Karabekir panelde "Millî Mücadele, Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADILAR

Panelde Modern Türk Edebiyatının dikkat çeken isimlerinden, Türkiye Yazarlar Birliği "En İyi Roman Ödülü", Türk Ocakları "Ayvaz Gökdemir Edebiyat Armağanı" dahil pek çok ödül alan yazar Metin Savaş ise "Millî Mücadelenin Mitolojik Arka Planı" konulu sunum yaptı. Araştırmacı-yazar, Hacı Bayram Veli Üniversitesi doktora öğrencisi Yasin Yavuz’un "Millî Mücadele ve Türk Şiiri" konulu sunumunun ardından panel, katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı bölüm ile sona erdi.

KATILIMCILARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

“Tarihi ve Edebi Yönüyle Milli Mücadele” konulu panel sonunda Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil’e plaketini takdim eden Belediye Başkan Vekili M. Şahin Yılmaz, “Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli hizmetlerde bulunmuş olan böylesine değerli bir komutanımıza plaketi büyük bir onurla takdim ediyorum” dedi. Programda daha sonra Doğu Cephesi Kumandanı merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’e, Yazar Metin Savaş’a ve Akademisyen Yasin Yavuz’a Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş tarafından plaket takdim edildi.

BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Plaket törenin ardından katılımcılar, Kıbrıs Gazisi Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil ve Doğu Cephesi Kumandanı merhum Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Türk Ocakları Çerkezköy yönetimi ile birlikte düzenlediği panele katılımlarından dolayı konuşmacılara ve katılan herkese teşekkür eden Yılmaz, “Belediye Başkanımız yoğun programı nedeni ile aramızda bulunamadığı için çok üzgün. Sizlere selamlarını ve sevgilerini yolladı. Katılımınızla bizleri onore ettiniz. Çok teşekkür ederiz” dedi.