Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Mart ayı sonuna kadar tüm duruşmaların ertelendiğini duyurdu.

Çerkezköy Adliyesi’nde, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle alınan güvenlik ve dezenfektasyon çalışmaları sürüyor. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, adliye binasının her gün birden fazla kez temizlendiğini ve cezaevlerinde de ateş ölçer cihazı ile ölçüm yapılacağını açıkladı.

‘’ADLİYEDE ÖNLEMLER ALINDI’’

Savcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Tüm dünyada yayılmakta ve ülkemizde de görülmekte olan korona virüsü salgını nedeniyle, kamu sağlığının korunması amacıyla şimdilik 16 Mart 2020 tarihinden Mart ayının sonuna kadar olmak üzere Çerkezköy Adliyesinde faaliyette bulunan birimler olarak aşağıdaki önlemler alınmış ve uygulamalara karar verilmiştir. Bu amaçla daha çok vatandaşımıza ulaşılabilmesi amacıyla iş bu basın bilgilendirmesi yapılmıştır.

‘’ATEŞ ÖLÇER CİHAZ İLE ÖLÇÜM YAPILACAK’’

Çerkezköy Adliyesi ve Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu binaları ve tüm birimleri dezenfekte edilmiştir. Adliye binasında temas edilebilecek tüm alanlar mutat aralıklarla her gün birden fazla kez temizlenmektedir. Adliye binası ve cezaevinin belirli yerlerine el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Cezaevine girişte ateş ölçer cihazı ile ölçüm yapılacaktır. Adliyeye ve cezaevine girişte elle arama işlemi eldiven ile yapılacaktır. Gerekli hijyen şartlarının sağlanması titizlikle takip edilmektedir.

‘’İFADE İÇİN ÇAĞRILMA KARARLARI GERİ ALINDI’’

16 Mart 2020 tarihinden Mart ayının sonuna kadar; Cumhuriyet Başsavcılığımıza vatandaşlarımızca yapılan şikayet başvuruları alınmaya devam edilecektir. Yürütülmekte olan tutuklu dosyalara ilişkin soruşturmalar hariç başsavcılığa ifade vermek üzere çağrılan dosya tarafların ifade için çağrılma kararları geri alınmıştır. Bu tarihlerde çağrılmış olup gelmeyen dosya tarafları hakkında işlem yapılmayacaktır. Uzlaşma işlemlerinin yapılması amacıyla uzlaştırmacıya tevdi edilen dosyalar ile ilgili olarak uzlaştırmacılara talep etmeleri halinde ek süre verilecektir.

‘’TÜM DURUŞMALAR İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR’’

16 Mart 2020 tarihinden itibaren Mart ayı sonuna kadar; tutuklu bulunan dosyalara ilişkin duruşmalar hariç tüm duruşmalar ve keşif işlemleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. Verilen yeni duruşma tarihleri her bir mahkeme tarafından dosya taraflarına bildirilecektir. Bu tarihler arasındaki duruşmalar evrak üzerinden yapılacak, ara kararla yapılması gereken işlemler yapılabilecektir. Yapılacak duruşmada gelen evraklar tarafların yokluğunda okunmayacak, okunsa dahi bir sonraki duruşmada tarafların huzurunda tekrar okunacaktır. Yapılan işlemler hakkında bir sonraki duruşmada hazır bulunan tüm taraflar bilgilendirilecektir. Avukatlar tarafından yeni dava açma ve evrak sunma işlemlerinin UYAP üzerinden yapılması da avukat meslektaşlarımızın takdirine sunulmuştur.

ÇERKEZKÖY İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK UYGULAMA

16 Mart 2020 tarihinden Mart ayının sonuna kadar; vatandaşlarımıza hizmet danışma bürosundan yapılacaktır. Avukat ile takip edilen işlemler avukat portalı üzerinden yapılacaktır. ihtiyati haciz gibi acil işler dışındaki haciz işlemleri avukatların talebi ile ertelenecektir. Satış işlemleri yerine getirilecektir. Hacze çıkan personelin maske ve eldiven kullanması sağlanacaktır.’’