Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile CHP Grubu arasında yaşanan tartışma hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerini sert bir dille eleştiren Akay, '’. Benim fikrimi merak edenlere sesleniyorum; ne benim, ne arkadaşlarımın vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini kimse sorgulamaya kalkmasın.’’ dedi.

ŞAHİN YILMAZ’IN İSTİFASINI İSTEDİLER

Çerkezköy Belediye Meclisi, 1 Kasım Cuma günü Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumunu gerçekleştirmek üzere Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Tansiyonun yüksek olduğu oturumda AK Partili grup sözcüsü Adem İçli gündem dışı söz alarak, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Şahin Yılmaz’ın sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımı eleştirdi. Yılmaz’ın Türkiye’nin Suriye’deki politikasını eleştirdiği paylaşımı kınayan İçli, Şahin Yılmaz’ın istifa etmesi gerektiğini belirtti. AK Parti grubunun bu söylemlerinin ardından mecliste tartışma çıktı. Yer yer ikili tartışmaların yaşandığı oturum, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından iptal edilerek 4 Kasım Pazartesi günü tekrar gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

‘’İYİ NİYETİM SUİSTİMAL EDİLDİ’’

Konuyla ilgili 17.30’da bir basın açıklaması düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Partili meclis üyelerinin toplantıyı sabote ettiğini iddia etti. Meclisin siyasi tartışmalar için uygun bir yer olmadığını belirten Akay, ‘’Bugün belediye meclisi maalesef nahoş bir durumla Pazartesi gününe ertelendi. Erteleme gerekçemizin ne olduğuna geçmeden önce belediye meclisinde yaşanan durumun, meclise yakışmamış olduğunu ifade etmek isterim. Gündem dışında söz almak isteyen belediye meclis üyelerime vermiş olduğum söz hakkı, iyi niyetimin suistimali olarak döndü. Çerkezköy Belediye Meclisi, Çerkezköy’e hizmet için toplanıyor. Meclisimiz polemik yaratma alanı değildir, siyaset yapma arenası da değildir. Siyaset meydanda yapılır, işte meydan. O yüzden meclisimiz ile hiçbir ilgisi olmayan konuda söz verdiğimde bir suistimal ile karşı karşıya kaldık ve hiç yaşanmaması gereken bir olayla baş başa kaldık. Derdi olanlara, söyleyecek bir şeyi olanlara işte meydan, işte mikrofon. Çıkarsınız derdinizi anlatırsınız. Dolayısıyla bunu meclisimize yakıştıramadım.’’ Şeklinde konuştu.

‘’’İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL’’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızın günler önce yaptığı bir paylaşımı alıp belediye meclisinde gündem yapmak doğru bir siyasi yaklaşım değildir. Bu paylaşım günler önce yapılmıştır fakat günler sonra bu paylaşımı dile getirmek pişirip pişirip bir şeyleri siyasi malzeme yapma anlayışıdır. Meclis üyesi arkadaşımız kendine göre fikrini bir paylaşım ile ortaya koymuştur. Hoşuna giden, gitmeyen olabilir. Ancak aynı meclis üyesi arkadaşımızın terör örgütlerini lanetleyen bir düşüncesi de vardır, bunu ifade ediyor. İnsanları bu şekilde birbirine kutuplaştırarak milli birlik ve beraberlikten bahsetmek doğru değildir.’’ 

‘’ARKADAŞIMIZ BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK VERMİŞTİR’’

Şahin Yılmaz’ın, Barış Pınarı Harekatı’na destek olduğunu hatırlatan Başkan Akay, ‘’Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsi Barış Pınarı Harekatı’na destek vermiştir. Tüm siyasi partiler, tüm meclis üyeleri bu harekata destek vermiştir. Aynı arkadaşımız da bu harekata desteklerini dile getirmiştir. Bunları neden yok sayarak arkadaşımızı hedefe koyuyorsunuz? Tekrar ifade ediyorum günler sonra bunları konuşmak, Çerkezköy’deki siyasete katkı sağlamaz. Benim fikrimi merak edenlere sesleniyorum; ne benim, ne arkadaşlarımın vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini kimse sorgulamaya kalkmasın. Daha konuşulacak şeyler mevcuttur fakat bunun yeri burası değildir. ‘’ dedi.

‘’POLEMİK YARATAN ARKADAŞLARIMIZ ‘HAYIR’ DEMİŞTİ’’

Son olarak Andımız’ın yazarı Dr. Reşit Galip’in adının Çerkezköy’deki bir parka verilmesi hakkındaki meclis kararını hatırlatan Akay, ‘’Bugün burada toplanmamızın bir diğer sebebi de şu; Çerkezköy Belediye Meclisimiz geçtiğimiz ay andımızın yazarı Dr. Reşit Galip’in adının bir parka verilmesini teklif etmiştir. Andımız yazarı ne yazmıştı? ‘Türküm, Doğruyum, Çalışkanım..’ diye başlayan mısraların burada olmasının bir anlamı var. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi arkadaşlarımız bu karara evet kararı vermiştir, fakat bugün polemik yaratan arkadaşlarımız bu karara ‘hayır’ demiştir. Şimdi bu şekilde ayrı dünyaları, Çerkezköy’de kamuoyunun gözüne sokarak siyaset elde etmek isteyenleri buraya davet ediyorum. Neden buraya davet ediyorum? Çünkü Dr. Reşit Galip’in yazmış olduğunu andımızı belediyemizde buraya astık. Derdimiz birilerini ötelemek, ayırmak değil. Biz yerel siyasetçiyiz ve bizim görevimiz vatandaşlara hizmet etmektir. Çerkezköy Belediye Meclisinin görevi budur. İnşallah böyle bir gündemde bir daha burada toplanmayız.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.