Kapaklı Gazetesi - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’inci yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy’de anma programı düzenlendi.

Program, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Son güncei videoları sitemizde izleyicilerini bekliyor. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Anma programına Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

ŞİİRLER OKUNDU

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Anma Programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Teğmen Büşra Erol günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin şiirlerini okuması ve ‘Atatürk’ konulu sinevizyon gösterisinin ardından anma programı sona erdi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER ERSOY ANILDI

10 Kasım Anma Programının ardından 10 Kasım 2012 yılında helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Şehit Piyade Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen programla anıldı. Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için düzenlenen programa katılım yoğun olurken, şehidimizin öz geçmişi okundu. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından edilen dua ve şehitlerimizin kabrine karanfil bırakılması ile anma töreni sona erdi.