Kapaklı Gazetesi - ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın makam odasındaki Atatürk portresini kaldırmasına gelen tepkiler devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yayımlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, ‘’ Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ne TOBB olurdu ne de başkanlığını yaptığınız Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olurdu.’’ dedi.

Açıklamasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sanayideki devrimlerine de değinen Başkan Orhan, ‘’Makam odasında arkasında asılı olan Mustafa Kemal Atatürk portresini indirerek yerine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun portresini asan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva bilmelidir ki; sanayileşmenin temeli İzmir İktisat Kongresi’nde Kurucumuz, Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 tarihinde atılmıştır. Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış, ekonomisi dışa bağımlı, sanayi devrimini ıskalamış ve üretemeyen bir Osmanlı’dan sadece 4 fabrika alan Türkiye Cumhuriyeti, milli bir anlayışla yürüttüğü ekonomik kalkınma çalışmaları sonucunda 46 fabrika kurarak ve İthalatı büyük oranda azaltarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı.’’ dedi.

‘’GÖREVE DAVET EDİYORUM’’

Atatürk portresinin yeniden yerine asılmasını isteyen Orhan, ‘’Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ne TOBB olurdu ne de başkanlığını yaptığınız Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olurdu. Ben aynı zamanda oda üyesi olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası Meclis Üyelerini, Yönetim Kurulu üyelerini odamızın tüm üyelerini Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin tekrar yerine asılması için göreve davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.