Başkan Akay, ziyarette Dernek Başkanlığı görevine seçilen Turgut Fiş ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik edip, başarılar diledi. Ziyarete ev sahipliği yapan Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Fiş, 10 gün önce yapılan kongrede göreve geldiklerini belirterek, “Öncelikle Belediye Başkanımız Vahap Akay ve ekibine yaptıkları ‘Hayırlı olsun’ ziyareti nedeni ile şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘’BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR’’

Başkan Akay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Fiş, ‘Ben biraz açık konuşmak istiyorum’ diyerek;  “5 yıl önce kendisi Belediye Başkanı seçilince korkularımız, endişelerimiz vardı. Fakat 5 yıl sonunda bunda yanıldığımızı anladık. Ne zaman kapısına gitsek Dernek olarak boş dönmedik. Kendisi ve ekibi bizleri yalnız bırakmadılar, destek oldular. Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde tekrar Belediye Başkan Adaylığını açıkladı. Kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

TEBRİK EDİYOR, BAŞARILAR DİLİYORUM

Dernek Başkanı Turgut Fiş’in konuşmalarının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dernek üyelerine hitap etti. Sözlerine “Sayın Başkanı bu samimi duyguları ve içten konuşmasından dolayı tebrik ediyorum. Yeni görevinin kendisine ve Vezirköprülü hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diyerek başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bundan 5 yıl önce sokak sokak, mahalle mahalle dolaştıklarını, yapacaklarını, projelerini anlattıklarını belirterek, “5 yıl sonunda böyle samimi, içten duyguları almak bana ayrı bir mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

 ‘’5 YIL BOYUNCA PARTİ ROZETİ OLMADAN HİZMET ETTİK’’

Mazbatayı aldığı 8 Nisan 2014 tarihinde Belediye’den içeri girerken, “Parti rozetimi çıkaracağım ve herkesin Belediye Başkanı olacağım” dediğini hatırlatan Başkan Akay, “5 yıl boyunca bu anlayış ve şuurla bir Belediye Başkanlığı görevi yaptım. Çerkezköy bir Türkiye mozaiği. Türkiye’nin 7 bölgesinden bu topraklara iş için, aş için gelen insanlarımızın buluşma noktası. Bunu kıymetli kılan ise bu insanlarımızın birbirinden aldığı güç ve destek” açıklamasını yaptı. Çerkezköy’de yaşayan insanların hangi il, ilçe veya köyden gelirse gelsin aynı pazara çıktığını, çocuklarının aynı sıralarda oturduğunu, aynı düğün-dernekte buluştuğunu, aynı cenazede saf tuttuğunu ve hüzünlendiğini, aynı park ve yeşil alanlarda vakit geçirdiğini kaydeden Akay, bu konuda belediye olarak herhangi bir ayrım yapmadıklarının altını çizdi.

‘’TÜM DERNEKLERİMİZİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK’’

Çerkezköy’de bulunan hemşeri derneklerinin kendisi için kıymeti ve önemli olduğunu vurgulayan Akay, “Türkiye’nin farklı 7 coğrafyasından buraya gelen vatandaşlarımız geldikleri coğrafyanın, ilin, ilçenin, hatta köylerinin kültürlerini, örf ve ananelerini yaşatıyor, komşularına anlatıyor. Bu bilinçle 5 yıl boyunca tüm hemşeri derneklerinin, sivil toplum örgütlerimizin yanında olmaya, elimizdeki imkanlar ölçüsünde destek olmaya çalıştık, çabaladık. Hep beraber daha güzel, daha iyi neler yapabiliriz diye” ifadelerini kullandı.

‘’OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİMİZE İNANIYORUM’’

Türkiye’nin artık 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine girdiğini ifade eden Akay, “Demokratik hakkını kullanıp, Çerkezköy’e hizmet etmeye talip olan tüm Aday Adaylarına ve Adaylara başarılar diliyorum. Çerkezköy’ün önümüzdeki 5 yılında da hedeflerimize sizlerle birlikte omuz omuza yürüyeceğimize inanıyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Derneği Üyelerinin sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Vahap Akay, dilek ve talepleri dinledi.