Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için besleme çalışması yapıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen besleme çalışmaları 11 ilçe kapsamında yapılıyor.

Ekipler, ayrıca 153 TEKİM hattına vatandaşlardan bu konuda gelen istek ve şikâyetleri de değerlendirerek sokak hayvanı popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere giderek besleme çalışmaları yapıyor.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK “SOKAKTA YAŞAYAN CANLILARIN EN TEMEL İHTİYACI OLAN YAŞAMA HAKKINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu ilk günden bugüne hem çevreye hem de hayvan haklarına duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürmüştür. Bu kapsamda sokakta yaşayan canlıların en temel ihtiyacı olan yaşama hakkına sahip çıkıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle can dostlarımızı kaderine terk etmiyoruz. Karacakılavuz Mahallemizde Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevini hizmete açarak, kentin en büyük yüz ölçümüne sahip olan geçici bakımevi ile en son teknolojik imkânlar kullanılarak sokak hayvanlarına en iyi koşullarda hizmet veriyoruz. Ekiplerimiz 11 ilçe kapsamında her mevsim sahipsiz hayvanlarımız için besleme çalışmaları yürütüyor. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik çalışmaları önemsiyor çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ederek hayvan dostlarımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi.