Kapaklı Belediye Meclisinin Aralık ayı olağan toplantısı Meclis Başkanvekili Metin Kanat başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. Kanat, ilk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşülüp karara bağlandığı oturumda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mustafa Taşkıran: Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır Mustafa Taşkıran: Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır

İMAR KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Atatürk Mahallesi  1274 ada 5, 6, 7, ve 8 nolu parsellere ilişkin İmar Planı Değişikliği talebinin arsa sahipleri tarafından İmar Plan değişikliği teklifi hazırlanarak belediyemize sunulması halinde değerlendirilmesine ilişkin komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının görüşülmesiyle meclis toplantısı devam etti. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 24.11.2022 tarih 39907 sayılı 258 ada 21 parsel Belediye hisse satışı konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 23.11.2022 tarih 39708 sayılı Sözleşmeli Personelin Aylık Çalışma ücretinin Belirlenmesi konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.  

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 21.11.2022 tarih 39568 sayılı Cumhuriyet Mahallesi 191 ada 1 parselin batısında yer alan park alanı ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yapılan tahsis kararının iptal edilmesi konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.  

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 18.11.2022 tarih 39435 sayılı Kapaklı 593 ada 18 parsel üzerinde bulunan Mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait Kapaklı Engelli Yaşam Evinin devir alınması konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.  

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24.11.2022 tarih 39878 sayılı İnönü Mahallesi 2078 ada 1 parselin Tenis Kortu ve Sosyal tesis yapılmak üzere 2 yıl süre ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devri konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.  

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24.11.2022 tarih 39896 sayılı Hüküm ve tasarrufu belediyemize ait İsmetpaşa Mahallesi 32. Sokak No:2 adresinde bulunan binanın Sosyal Güvenlik Merkezi olarak kullanılmak üzere 25 yıl süre ile bedelsiz olarak Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne devredilmesi konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24.11.2022 tarih 39908 sayılı Bahçelievler Mahallesi 788 ada 3 parselin Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılmak üzere 2 yıl süre ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devri konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Zabıta Müdürlüğünün 25.11.2022 tarih 39972 sayılı Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 25.11.2022 tarih 40004  sayılı Ödenek Aktarımı konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

“Sürdürülebilir Şehirler Projesi 2-ek Finansman” kapsamında kredi kullanılması konusunun daha ayrıntılı araştırılması için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının görüşülerek oy birliğiyle karara bağlanmasının ardından Meclis Başkanvekili Metin Kanat alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek oturumu sonlandırdı.